Maak kennis met het theatertalent van de toekomst

ITS Festival 2020 ON TOUR

ITS 2020 ON TOUR - ITS Festival & Rudolphi Producties

Op het ITS Theaterschool Festival presenteren de studenten van de Nederlandse en Vlaamse theaterscholen hun afstudeerwerk.

Het festival vindt jaarlijks plaats in juni en draait geheel om de afstuderende studenten, hún visie en hún werk. Bovenal is het ITS een platform voor ideeën, experimenten en de vernieuwingsdrang waarmee de jongste lichting theatermakers het veld bestormt. Voor deze 30e editie wordt het festival eenmalig in een nieuwe vorm gegoten en gaat de nieuwe generatie theatermakers met hun afstudeervoorstellingen vijf weken on tour! Laat je verrassen door de nieuwe lichting makers, acteurs en performers, die we de komende jaren zeker terug zullen zien in het theater.

ArtEZ Muziektheater - Rosa Berman  
CAMOUFLAGE

Concept, spel, zang en contrabas: Rosa Berman
(Alt)viool: Anne Eding, Tania Bräcklein

Drie vrouwen met violen voelen een grote onbalans tussen hun binnenwereld en de keiharde buitenwereld. Met hun klassieke instrumenten proberen ze de moderne maatschappij tegen te houden, maar wanneer dit niet lukt besluiten ze dat ze iets moeten doen. Ze moeten harder worden.

Rosa Berman: ‘Als ik op straat loop, heb ik vaak het gevoel dat ik niet alles van mezelf durf te laten zien. Bij nieuwe mensen vind ik het moeilijk om mezelf open te stellen. Soms heb ik het gevoel dat er van vrouwen wordt verwacht dat ze zacht zijn, of juist de harde bitch. Ik loop ertegenaan dat ik niet kan voldoen aan die verwachtingen van anderen - en van mijzelf. Aan de ene kant wil je erbij horen en aan de andere kant wil je uniek zijn. De onbalans die daartussen zit vind ik intrigerend. Hoe vertaal ik dat naar muziek en hoe kan ik het publiek dit laten voelen?’

‘Sommige van ons zijn goed gecamoufleerd. Die vallen weg in de menigte.’

 

AHK Mime - Annet de Ruiter 
HU//MAN

Concept en regie: Annet de Ruiter
Spel: Martijn Huisman, Eva Kijlstra 

HU//MAN is een modern scheppingsverhaal over het toeval van ons ontstaan en het keurslijf waaraan we worden onderworpen. In deze beeldende voorstelling wordt het eeuwenoude Adam en Eva-sprookje, en de sporen die het heeft nagelaten, bevraagd – en op z’n kop gezet. Want wat was er eerder: zijn geschiedenis, of haar poging om daarvan los te komen?

Het is een vreemde gewaarwording dat de overheersing van de man op de vrouw eigenlijk alleen maar op een stom toeval berust, dat de man de mogelijkheid had om zijn eigen verhaal te schrijven. Maar in plaats van met een vingertje te wijzen, is het belangrijker om te laten zien dat ‘de man’ er eigenlijk ook niks aan kan doen. We zijn met z’n allen opgegroeid in deze wereld, en het toeval heeft de man in het verleden de meeste macht toebedeeld. HU//MAN laat zien dat het mogelijk is ons daaraan te onttrekken.
 

wo 23 sep 2020
AINSI :
AINSI Theaterzaal
20:30 - 22:10
Prijs € 16
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Uitverkocht
T