Jungfrau

Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht Jungfrau

Wilfried de Jong en Wim Opbrouck raakten bevriend tijdens de opnames van de film Ventoux (2015). Deze vriendschap resulteerde in 2017 in de voorstelling We free kings.

Hun nieuwe theaterprogramma heet Jungfrau. Opbrouck en De Jong zitten vast in het hooggebergte. Hun hut is ingesneeuwd. De mannen kijken vanaf het schuine dak uit over het dal. Geen paniek. Ze gaan hier uitkomen, zoveel is zeker. Want: niets is onmogelijk, alles kan. Jungfrau is een fysieke krachtmeting, Gewitter und Sturm, tot aan de pijngrens, soms tot aan het toelaatbare. Een moderne Alpensymfonie. Natuurlijk nemen de twee mannen af en toe rust om zaken te beschouwen en naar de sterren te kijken; er is genoeg om je over te verbazen. Alles lijkt van bovenaf zo zinloos. Maar dan borrelt de tomeloze energie weer op. Geen top is te hoog voor het duo. Ze willen weer. Ze willen meer. Vechten. Knokken. Dansen. Zingen. Bergen verzetten. Omdat de wereld nog niet af is.

Beide theatergrootheden hebben in de afgelopen seizoenen bij Toneelgroep Maastricht gespeeld: Wim Opbrouck speelde de hoofdrol in La Superba en Wilfried de Jong speelde de nar in King Lear.

ma 12 okt 2020
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:05
Prijs € 20
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Try-out
T
TGM Jungfrau repetitiebeelden feb 2020 foto Bjorn Frins (9).jpg TGM Jungfrau repetitiebeelden feb 2020 foto Bjorn Frins (7).jpg TGM Jungfrau repetitiebeelden feb 2020 foto Bjorn Frins (5).jpg TGM Jungfrau repetitiebeelden feb 2020 foto Bjorn Frins (11).jpg

concept en spel 
Wilfried de Jong, Wim Opbrouck

eindregie
Frank van Laecke

Foto
Stephan Vanfleteren