Mission Molière

Het Zuidelijk Toneel

16.05.23 Het Zuidelijk Toneel - Mission Molière

Last van een ochtendhumeur? Soms een hekel aan alles en iedereen: de politiek, de mede-weggebruikers, de gasten in De Slimste Mens? Jaloers op een kluizenaar die zich verstopt in de uitgestrekte bossen van Alaska? Herkenbaar? Dan ben je toe aan deze Mission Molière, een radicale bewerking van de Franse komedie De Mensenhater.

350 jaar na de dood van Frankrijks meest beroemde toneelschrijver geven regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht via Molière hun visie op humor, hypocrisie en goedbedoelerigheid. Verwacht een staalkaart van de lach: van gifgroen tot heerlijk bevrijdend!

Soms een hekel aan alles en iedereen?
Dan ben je toe aan deze Mission Molière!


Bitterheid, jaloezie, haat en cynisme zijn niet de emoties die we snel laten zien omdat je je er meestal niet populair mee maakt, tenzij je Hans Teeuwen heet. Brave burgers houden liever de schijn van optimisme en welwillendheid op, op de werkvloer, thuis, bij de sportclub. 

Een echte misantroop veegt zijn kont af met al dat ‘leuk joh’ en die goedbedoelerigheid. Hij haat en hekelt alle sociale hypocrisie met gifgroene humor en maakt en passant ook zichzelf onsterfelijk belachelijk. Daarom neemt Het Zuidelijk Toneel Molière’s Mensenhater als startpunt, maar doet er helemaal zijn eigen ding mee.

Verwacht een staalkaart van de lach: van gifgroen tot heerlijk bevrijdend. 

di 16 mei 2023
AINSI:
AINSI theaterzaal
20:30
Prijs € 22,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
T

Tekst
Joachim Robbrecht
regie

Sarah Moeremans
spel
Gillis Biesheuvel, Alicia Boedhoe, Joep van der Geest, Julia Ghysels, Keja Klaasje Kwestro, Louis van der Waal

Foto

Sofie Knijff