Mission Molière

Het Zuidelijk Toneel

16.05.23 Het Zuidelijk Toneel - Mission Molière

Last van een ochtendhumeur? Soms een hekel aan tout le monde? Gekweld door een onbeantwoorde amour? Jaloers op een kluizenaar die zich verstopt in de uitgestrekte bossen van Alaska? Herkenbaar? Dan ben je toe aan deze Mission Molière, een radicale bewerking van de Franse komedie De Mensenhater. Oh la la!

350 jaar na de dood van de Franse komedieschrijver Molière, brengen Sarah Moeremans en Joachim Robbrecht de personages uit zijn bekendste stuk De Mensenhater tot leven. Of misschien zijn ze nooit echt doodgegaan. Want ironie, komedie en cynisme is van alle tijden. In deze gemoderniseerde versie, die zich afspeelt in het Parijs van de zeventiende eeuw, geven Sarah en Joachim hun eigen visie op humor, hypocrisie en goedbedoelerigheid.

Soms een hekel aan alles en iedereen?
Dan ben je toe aan deze Mission Molière!


Met een Spiegelpaleis als decor en Frans geïnspireerde kostuums is Mission Molière een vrolijke talige komedie die je verschillende vormen van humor laat zien. De pakkende chansons krijg je gegarandeerd niet meer uit je hoofd (“Laat me zingen!"). De personages hebben elk een eigen karakter en worden in Mission Molière in een hedendaags jasje gestopt.

Over Molière
Molière, geboren als Jean-Baptise Poquelin (1622-1673), was een Franse toneelschrijver en acteur die bekend is geworden met zijn satirische komedies. Hij trad met succes op voor Lodewijk de XIV en zijn hele hof in de zaal van het Louvre. Met Les Précieuses Ridicules opende hij een reeks van ongeveer dertig kluchten en blijspelen die hem beroemd maakten, ook lang na zijn dood. In zijn belangrijkste komedies, zoals De Mensenhater, bekritiseerde hij de sociale omgangsvormen van zijn tijd

UNPLUGGED
Voor deze UNPLUGGED versie transformeert Mission Molière naar de intieme setting van de kleine zaal. Een rauwe en kwetsbare beleving waarbij je bovenop de 6 spelers zit. Dichterbij kom je bijna niet! 

di 16 mei 2023
AINSI:
AINSI theaterzaal
20:30 - 22:00
Prijs € 22,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
T
Het Zuidelijk Toneel - Mission Molière Het Zuidelijk Toneel - Mission Molière Het Zuidelijk Toneel - Mission Molière Het Zuidelijk Toneel - Mission Molière

regie Sarah Moeremans

Tekst Joachim Robbrecht
spel Gillis Biesheuvel, Alicia Boedhoe, Joep van der Geest, Julia Ghysels, Keja Klaasje Kwestro, Louis van der Waal

KOSTUUMONTWERP Daphne de Winkel

GELUIDSONTWERP Timo Merkies

LICHTONTWERP Stan Bannier

SCENOGRAFIE Dennis Vanderbroeck

REGIEASSISTENT Kato Cornil

FotoGRAFIE Sofie Knijff