Moeder en zoon

Abdelkader Benali

Moeder en zoon

Abdelkader Benali

Te gast in de keuken van Benali. We staan aan de keukentafel met Abdelkader Benali waar hij een Marokkaanse stoofschotel klaarmaakt. Benali hakt uien, schraapt worteltjes, marineert het schapenvlees en giet olie op de aardewerk tajine.

Ontspannen vertelt hij over de reis die hij met zijn moeder heeft gemaakt, een bezoek aan een museum in een ver land waar een schilderij van Rembrandt hangt dat hij al jaren wil zien. Het is De Thuiskomst van de verloren Zoon, het Bijbelse verhaal dat gaat over gastvrijheid en thuiskomen. Hij heeft zijn moeder meegevraagd, omdat hij het gevoel heeft door haar ogen nog dichter bij het geheim van het schilderij te komen. Hij hoopt ook tijdens deze reis de band met zijn moeder te verstevigen. 

Ondertussen serveert Benali koffie, bakjes met olijven, komkommersalade en tapenade en verspreidt een heerlijke geur van komijn en rode paprika in de tajine door de zaal. Meer en meer wordt het de reis van zijn moeder. Ze confronteert hem met zijn relatie tot zijn familie en hun gemeenschappelijke geschiedenis. 

Moeder en zoon is een unieke, meeslepende en ontroerende voorstelling over moederliefde, de troost van goede olijfolie en de kracht van gastvrijheid en empathie. Een intiem verhaal waarin met humor en poëzie een prachtig portret wordt getekend van de universele band tussen moeder en zoon. Een voorstelling die alle zintuigen prikkelt. 
 

Een intiem verhaal over ouderschap, liefde en opoffering

do 24 nov 2022
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
20:30 - 21:40
Prijs € 18,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
T

 

'Abdelkader maakt zeer geslaagde theatervertaling van zijn boek over thuiskomen'

'Innemend en liefdevol'

'Het sterkst is de schrijver wanneer hij op poëtische wijze zijn hersenspinsels deelt'

Theaterkrant

Abdelkader Benali - Moeder en zoon Abdelkader Benali - Moeder en zoon

Regie

Timothy de Gilde
Dramaturgie

Paulien Geerlings
Kleding

Saida Nadi
Beeld

Omar Photography