Monologendag

Monologendag

- deze voorstelling is geannuleerd -


De Britten bleken niet te redden, de Grieken eerder gelukkig wel. Slechts met grote moeite hielden we de naamgevers van ons continent en de bakermat van het theater binnenboord. Dat vieren we met een eendaags monologenfestival. Niet in het Grieks, waar dit woord van afstamt, noch in het Engels, maar geheel in uw moerstaal. ’s Middags is de scène (ook uit het Grieks) aan jong en gevestigd talent uit de Lage Landen.

De eenmalige herneming van het bejubelde Olivetti 82 door Golden Oldie en zuiderbuur Bob de Moor vormt de apotheose (jawel, wederom Grieks) van deze monologendag.

Een programma voor wie zich graag onderdompelt in een avontuurlijke theatermarathon (inderdaad, …) in Theater aan het Vrijthof, op verschillende plekken door het hele gebouw heen. En onder het motto Dinner for One kan ook de inwendige mens zich laven (niet bij de toegangsprijs inbegrepen). 

NB. Het volledige programma en tijdschema wordt t.z.t. bekend gemaakt. In elk geval beleeft u de drie lange en drie van de zes kortere monologen.

De lange monologen
Nico Boon – Man Komt Op / Just For One Day (Nederlandse première)
Freek Vielen – De Aankomst van de Titanic
Bob de Moor – Olivetti 82

De korte monologen
Barbara Willems – Drums
Kaatje Kooij – Cloyne
Lowie van Oers – Appleseed, een reisverhaal
Monologen door studenten van de Toneelacademie Maastricht

ma 10 jun 2019
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
12:45
Prijs € 34
Toneel / Theater
Info
Geannuleerd
T

Nico Boon – Man Komt Op  / Just For One Day
Kan men de drijfveren van anderen begrijpen? Twee beklijvende foto’s van Margaret Bourke-White inspireerden Nico Boon tot een voorstelling over verweven levens en wat het is om mens te zijn in deze tijd.

Freek Vielen – De Aankomst van de Titanic
De aankomst van de Titanic (en andere heldendichten) is een duister sprookje over de rafelranden van Europa. Over wachten, vluchten en vastzitten. ‘Virtuoze theatertekst over westerse decadentie en hoogmoed’ (Theaterkrant)

Bob de Moor – Olivetti 82
Bernard Van de Wiele bevindt zich plotseling in een politiekamertje met voor zijn neus een Olivetti 82 en twee mensen die hem aan de tand voelen. ‘Wat Bob doet is adembenemend. Anderhalf uur lang zuigt hij je mee in een tunnel’ De Standaard

Barbara Willems – Drums
De Rotterdamse actrice Barbara Willems vertelt in een intieme setting over haar zoektocht naar haar Nigeriaanse vader, die een wereldberoemd percussionist blijkt te zijn.

Kaatje Kooij – Cloyne
In Cloyne is de taal een instrument zoals iconische punk-sterren hun gitaar behandelen: vals, rauw en destructief. Extremistisch nachtwandelen, omdat je gedachten dan pas op gang komen.

Lowie van Oers – Appleseed, een reisverhaal
Samen met reisjournalist Bas van Oort doorkruiste Lowie van Oers op de fiets Amerika. Dwars door het land van de pioniers, de gelovers en de ondernemers, het land waar Johnny Appleseed ooit zijn eerste zaadjes plantte.