Orkater

Guilty until proven

Orkater

Guilty until proven

Muziektheatercollectief Orkater maakt samen met Sir Duke een eigentijdse whodunnit, geïnspireerd op de klassieker Murder on the Oriënt Express van Agatha Christie.

Geinspireerd op de klassieker 'Murder on the Oriënt Express' van Agatha Christie
 

Na afloop van een schoolfeest wordt in een gymzaal een lijk gevonden. In moordend tempo worden de onderlinge verhoudingen tussen de aanwezigen op scherp gezet. Wie kan voor het ochtendlicht zijn onschuld bewijzen of zich van zijn schuld ontdoen?

Nita Kersten, Esther Duysker, Gery Mendes, Dionne Verwey en Francesca Pichel zijn Orkater/Sir Duke. Zij hebben een eigenzinnige kijk op actuele thema's en zijn op zoek naar nieuwe perspectieven. De rijke sound van pop, soul, hip hop en funk klinkt door in hun muziek. In Guilty until proven confronteert Orkater/Sir Duke met bewuste en onbewuste vooroordelen en verwachtingspatronen.  De suspense wordt opgevoerd door vervreemdende soundscapes, waarin Noord- en West-Afrikaanse en klassieke muziek elkaar ontmoeten. Orkater/Sir Duke pint je vast op je stoel in een beeldende voorstelling waarin rewind, fast forward en skip intro het tempo bepalen.

'Wie bepaalt wanneer iemand schuldig is? De publieke opinie, de media, de rechter of laat u u leiden door uw eigen perspectief? En wat maakt schuldig, de trekker overhalen of de kogels laten slingeren?'

wo 11 dec 2019
AINSI:
Theaterzaal
20:30 - 21:45
Prijs € 15
Toneel / Theater
Tickets

Info
T
Guilty until proven - orkater Guilty until proven - orkater Guilty until proven - orkater Guilty until proven - orkater
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij voorstellingen in AINSI de mogelijkheid om voor €7 met een busje heen en terug te reizen.

Meer informatie Over AINSI Theatershuttle

Tekst

Orkater/Sir Duke

 

Regie

Nita Kersten


Spel en muziek

Francesca Pichel, Dionne Verwey, Gery Mendes, Abdelkarim el Baz e.a.

 

Choreografie

Dionne Verwey

 

Dramaturgie

Esther Duysker

 

fotografie

Mounir Raji