Orkater

Lost Tango

Orkater

Lost Tango

De Esperanza was ooit een glamoureus cruiseschip waar de muziek van papa Tango hoogtij vierde. Nu ligt het te verroesten aan de ketting in een haven.

Wanneer de oudste dochter Anna na jaren terugkeert op het schip, wordt zij geconfronteerd met een wereld waarin haar vader krampachtig probeert vast te houden aan zijn glorietijd. In de confrontatie met hem en haar zussen Clara en Blanca klinken frustratie, wanhoop, verlangen, weemoed, pijn en liefde door in de meeslepende muziek. Het Ragazze Quartet wordt aangevuld met het befaamde tango-trio van Carel Kraayenhof. In Lost Tango bepalen twee varianten van de tango de sfeer: de modern-klassieke 'tango nuevo' van Astor Piazzolla en de hedendaagse ‘tango rupturo’ van pianist en componist Julián Peralta.

 

'Met Meral Polat en tangokoning Carel Kraayenhof'

di 19 nov 2019
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:15
Inleiding 19:00
Prijs € 27,50
Sterrang € 32,50
Toneel / Theater
Tickets
T
19.11.2019 LostTango_©Ben van Duin_ViaBerlinOrkaterRagazzeQuartet (2).jpg 19.11.2019 LostTango_©Ben van Duin_ViaBerlinOrkaterRagazzeQuartet (3).jpg 19.11.2019 LostTango_©Ben van Duin_ViaBerlinOrkaterRagazzeQuartet (7).jpg 19.11.2019 LostTango_©Ben van Duin_ViaBerlinOrkaterRagazzeQuartet (9).jpg

Regie

Ria Marks 
 

Zang, spel en muziek

Meral Polat, Carel Kraayenhof e.a.  
 

Dans

Jarek Kruczek en Maarten Krielen 
 

In samenwerking met

Via Berlin en Ragazze Quartet

 

fotografie

Michiel Voet

Ben van Duin

“Met ijzersterk spel, oude én nieuwe tangomuziek en haast poëtische teksten als ‘alles is draaglijk, als je je telefoon maar kunt betalen’, verdient deze voorstelling over een muzikale familie op een zowel letterlijk als figuurlijk zinkend cruiseschip vijf sterren.”

Trouw, Isabel Baneke   ★★★★★

“Polat zingt tango alsof ze uit Argentinië komt en daar – terecht- grootse roem geniet. Ze blijkt ook een gepassioneerd danser. En kan hartverscheurend het dilemma aan de toeschouwers overbrengen; recht in het gezicht.”

Theaterparadijs, Youette Visser