Schuld

Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht - Schuld

Geïnspireerd op de boeken Het vergeten volk, Ik zal de laatste zijn en door het legendarische stuk Branden van Wajdi Mouawad, vertelt Schuld het op waarheid gebaseerde verhaal van Aryen; een Jezidische vrouw die na haar ontsnapping van IS hier in Nederland een nieuw leven heeft opgebouwd. 

Maar dan maakt een absurde ontmoeting met haar verkrachter in de Albert Heijn alles los en dwingt haar tot handelen. Hoe loopt zo iemand hier gewoon vrij rond? Wanneer niemand haar gelooft, is ze genoodzaakt het lot in eigen handen te nemen. Is wraak hier gerechtvaardigd om geweld te stoppen? Of stopt het geweld bij jezelf?

vr 7 okt 2022
Bordenhal
20:00 - 21:40 / 0 pauzes
Prijs € 16,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Try-out
T


“We kennen de verhalen van Syriëgangers die radicaliseren. Die krijgen volop aandacht, maar de verhalen van slachtoffers worden niet of nauwelijks verteld. Vanaf dag één voelen we als team de noodzaak om dit te vertellen.”


“Je had het heel klassiek kunnen spelen met acht acteurs, mannen en vrouwen, maar we willen juist afstappen van traditionele manier van casten. We laten alle stereotypen los, zowel op het gebied van gender, maar ook in kleur en leeftijd. We willen vasthouden aan het perspectief van de survivors. Het gaat over vrouwen en we kruipen dus ook in het hoofd van die vrouwen; hoe kijken zij naar mannen en hoe ondergaan zij gruwelijke daden als verkrachting en mishandeling.”

- Jouman Fattal, regisseur

Toneelgroep Maastricht - Schuld Toneelgroep Maastricht - Schuld Toneelgroep Maastricht - Schuld Toneelgroep Maastricht - Schuld

TEKST
Timen Jan Veenstra
REGIE
Jouman Fattal
LIVE MUZIEK
Sam Gysel

SPEL

Evrim Akyigit, Gonca Karasu, Anne-Chris Schulting, Ebony Wilson

FOTOGRAFIE

Campagnebeeld: Marie Cecile Thijs

Scènebeelden: Ben van Duin