Silke van Kamp

Zusje

Silke van Kamp - Zusje

Een jonge vrouw verliest haar zusje door een tragisch ongeluk in haar eigen huis. Keer op keer reconstrueert ze met haar vriend het ongeluk, in de hoop de angel uit haar verdriet te halen. Hij is er om haar te troosten. Of tenminste doet hij een poging daartoe, want iemand in rouw valt moeilijk te troosten. 

In dit gevecht balanceert ze op de grens waar pijn en liefde samenkomen en zoekt ze uitwegen door zichzelf, haar vriend en het verleden de schuld te geven. 

In korte hoofdstukken schetst Zusje het portret van twee geliefden die hun leven weer proberen op te pakken na een ingrijpende gebeurtenis. In tragikomische, ontroerende en poëtische scènes zijn we getuige van de ontreddering die verlies veroorzaakt. Iedereen krijgt ermee te maken maar toch voelen we ons onthand, ontheemd en alleen als het gebeurt. 

'Op de grens waar pijn en liefde samenkomen'


De kwetsbaarheid van rouw wordt niet vaak aangeraakt omdat het zo’n eenzaam proces is. Emoties lijken nergens heen te kunnen omdat de pijn niet oplosbaar is: er wordt een gat in je liefde geslagen en het enige wat je kunt doen is wachten tot de scherpe randen van de pijn zijn afgeschuurd en het gemis indaalt. De gloednieuwe voorstelling Zusje raakt dit proces aan op een kwetsbare, herkenbare en persoonlijke manier. Zusje is een rauwe strijd van liefde en verlies, waar in de regie van Silke van Kamp ruimte blijft voor schoonheid, humor en licht.
 

Met dank aan: Elisabeth Strouven Fonds, FSI, Kannunik Salden, Brand Cultuurfonds, Luca Meisters, ArtEZ Arnhem & Ernst Braches

 

 

'Een rauwe strijd van liefde en verlies,
waar in de regie van Silke van Kamp ruimte blijft
voor schoonheid, humor en licht.'

zo 22 sep 2019
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
15:00 - 16:15
Prijs € 12
Toneel / Theater
Tickets

Info
T

Regie
Silke van Kamp

Tekst
Sanne Schuhmacher

Spel
Marieke Giebels & Jasper Van Der Pijl

Muziek
Pjotr Lasschuit

Scenografie
Scott Robin Jun

Coaching
Joost Horward

Regieassistentie & Productie
Sheeyla Gerard

POSTERBEELD
Mees Walter

in coproductie met:
Stichting MCEM
ViaZuid
Jonge Harten
Musica Sacra Festival