Skylight

Toneelgroep Oostpool & Het Nationale Theater

Toneelgroep Oostpool & Het Nationale Theater - Skylight

Na een onverwachts bezoek wordt de eens gepassioneerde relatie tussen schoolleraar Tom en gastro-tycoon Eva opnieuw aangewakkerd. Tom woonde jaren eerder bij haar gezin, waar hij vertrok nadat hun affaire ontdekt werd door Eva’s inmiddels overleden man.

Eigentijdse bewerking van de prijswinnende voorstelling van David Hare


Zoveel aantrekkingskracht. Zoveel onbegrip. 
De twee voormalige geliefden raken opgesloten in een gevaarlijke strijd tussen wederzijds verlangen en tegenovergestelde ideologieën. In Skylight worden maatschappelijke kloven door liefde overstegen, maar blijken er tegelijkertijd onoverbrugbare economische en sociale verschillen te bestaan.

Jeroen De Man haalt in zijn laatste regie bij Oostpool het prijswinnende Skylight van de Britse toneelschrijver David Hare naar het hier en nu. In dit actuele huiskamerdrama zet De Man de verhoudingen tussen man en vrouw op scherp door de oorspronkelijke genderverdelingen van de drie personages om te wisselen.

do 10 dec 2020
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 22:10
Prijs € 20
Toneel / Theater
Wensenlijst
Info
Geannuleerd
T

Corona Proof | een dubbele topcast! 
Oostpool tourt dit najaar met een dubbele topcast. Enerzijds zodat er in geval van verkoudheid of ziekte van een van de acteurs toch gespeeld kan worden, anderzijds om eventueel meerdere keren per dag te kunnen spelen. Meer speelzekerheid en meer kans om één van beide topcasts te zien dus! 

Cast 1 | Marie Louise Stheins, Chiem Vreeken en Emma Buysse
Cast 2 | Carly Wijs, Thomas Höppener en Amy Rombout
 

 'De Man is een van de beste spelregisseurs van ons land, en bij uitstek goed in het regisseren van gelaagde komedie. De acteurs schitteren in hun rollen, Marie Louise Stheins als plompe zakenvrouw voorop.'

NRC ★★★  

'Marie Louise Stheins is fenomenaal in relatiedrama Skylight'

de Volkskrant ★★★ 

'Well made play met geweldige cast blijft moeiteloos twee uur boeien' 

Theaterkrant

'Vlijmscherpe dialogen en een vileine kijk'

Trouw ★★★★

'Marie Louise Stheins en Cheim Vreeken houden de aandacht vast met sterk spel'

Telegraaf ★★★1/2

Toneelgroep Oostpool & Het Nationale Theater - Skylight Toneelgroep Oostpool & Het Nationale Theater - Skylight Toneelgroep Oostpool & Het Nationale Theater - Skylight Toneelgroep Oostpool & Het Nationale Theater - Skylight

Tekst

David Hare

Vertaling

Maaike van Rijn
Regie

Jeroen De Man

FOTOGRAFIE

Henri Verhoef (campagnebeeld)
Bas de Brouwer (repetitiebeelden)
Sanne Peper (scenefoto's)