Theater Rotterdam

Heisenberg

Theater-Rotterdam-Heisenberg-Lonneke-van-der-Palen HR (1).jpg

Theater Rotterdam brengt drie theatericonen samen. Regisseur Johan Simons zet topacteurs Hans Croiset en Elsie de Brauw tegenover elkaar in de eerste Nederlandse bewerking van Heisenberg. Een knetterend liefdesspel van gerenommeerd toneelschrijver Simon Stephens, dat eerder al met groot succes in New York, Londen en Duitsland werd opgevoerd. 

Midden op een hectisch, overvol station, ziet Georgie Alex en ze kust hem in zijn hals. Dit indringende moment dwingt de twee vreemden ertoe zichzelf op het spel te zetten. Eigenlijk zijn ze niet op zoek naar iets en zeker niet naar iemand. Toch gaan ze tot hun eigen verrassing een ontdekkingsreis aan naar elkaar, naar zichzelf en naar wat het leven hen nog te bieden heeft. Ze proberen een manier te vinden om te leven met de obstakels die de weg naar vrijheid en geluk blokkeren.

'Knetterend liefdesspel tussen twee onberekenbare deeltjes.'


De Britse toneelschrijver Simon Stephens schreef een stuk zoals hij nooit eerder deed. Het onzekerheidsprincipe van Heisenberg koesterend, experimenteert hij vrijuit met Georgie en Alex. Hij creëert een humoristisch, muzikaal en energiek universum, een wereld vol levenskracht die loskomt als je het onvoorspelbare omhelst. Kan een liefdesrelatie op latere leeftijd onderzocht worden via een wetenschappelijk principe?

ma 18 feb 2019
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:35
Inleiding 19:00
Prijs € 24
Toneel / Theater
Tickets

Info

Ook te zien in Kerkrade op 21 maart

T
Theater-Rotterdam-Heisenberg-Sanne-Peper (7).jpg Theater-Rotterdam-Heisenberg-Sanne-Peper (6).jpg Theater-Rotterdam-Heisenberg-Sanne-Peper (5).jpg Theater-Rotterdam-Heisenberg-Sanne-Peper (4).jpg

 

'Elsie de Brauw is meesterlijk'

Trouw

'De Brauw fladdert tamelijk geniaal over het podium'

de Volkskrant

'Diepe ontroering'

De Telegraaf

Tekst 
Simon Stephens

Vertaling

Ariane Schluter

Regie 
Johan Simons

Spel 
Hans Croiset, Elsie de Brauw

decorontwerp

Marc Warning

lichtontwerp

Axel Dikkers

kostuums

Elsie de Brauw i.s.m. kostuumatelier Theater Rotterdam

Regieassistent

Gilles Groot 

Coproductie

Stichting Gonewest weergaloos 

Fotografie

Lonneke van der Palen, Sanne Peper