Toneelgroep Maastricht

Noem het maar liefde

Toneelgroep Maastricht

Noem het maar liefde

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in Noem het maar liefde, een gloednieuwe komedie van Ilja Leonard Pfeijffer. Het stuk is een estafette van ontmoetingen die zich afspelen in het fameuze Majestic Imperial Hotel, waar in honderden kamers ruimte is voor eenzaamheid. De oude rockster en zijn willige groupie, de corpulente directeur en zijn ambitieuze secretaresse, de homoseksuele barman en de alleenstaande vrouw, het bejaarde stel, de succesvollen en de mislukten, er is één ding wat hen bindt: allemaal snakken ze naar ware liefde.

Pfeijffer laat op ironische, vileine en ontroerende wijze zijn licht schijnen op de liefde in de 21e eeuw, waarin seks en liefde niet zelden met elkaar worden verward, met alle gevolgen van dien. De scènes worden aaneengesmeed door een live-band, gevormd door de acteurs zelf, o.l.v. Viktor Griffioen. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans wordt Noem het maar liefde een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding, verlangen en intimiteit.
 

'Allemaal snakken ze naar de echte liefde.'

 

Sluysmans en Pfeijffer werkten bij Toneelgroep Maastricht eerder succesvol samen in De advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.

 

“Noem het maar liefde biedt een eclectische kijk op liefde en verlangen.” - NRC ****  ​

za 1 jun 2019
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 22:10
Inleiding 19:00
Prijs € 24
Toneel / Theater
Tickets

Info
Dernière
T
TGM Noem het maar liefde repetitiebeelden foto Bjorn Frins (4).jpg TGM Noem het maar liefde repetitiebeelden foto Bjorn Frins (1).jpg TGM Noem het maar liefde repetitiebeelden foto Bjorn Frins (8).jpg

“Hulde ook voor het creatieve team dat alle ideeën voor de vormgeving heeft ontwikkeld.” - De Limburger****

zIE OOK

toneelgroepmaastricht.nl

 

Artikel

Zuiderlucht

 

Recensies

de limburger****

TROUW***

telegraaf

scénes*****
 

 

 

Tekst 
Ilja Leonard Pfeijffer
Regie 
Michel Sluysmans
Spel 
Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Jan Paul Buijs, Elisabeth De Loore, Jouman Fattal, Viktor Griffioen
Muziek 
Viktor Griffioen
Fotografie
Stephan van Fleteren, TO Huidenkoper en Janey van Ierland, Bjorn Frins

 

“Pfeijffers tekst is een geraffineerde mix van plastische beschrijvingen van naargeestige, seksuele uitspattingen en plechtstatige statements over de liefde.” - De Vokskrant *****