Toneelgroep Maastricht

Peachez

Toneel - Toneelgroep Maastricht - Peachez - 05-10

Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in Peachez, een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis.

De voorstelling vertelt het verhaal van Ilja Leonard Pfeijffers gelijknamige succesroman uit 2017 die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans brengt Toneelgroep Maastricht met Peachez een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde. 

Een professor op zekere leeftijd leeft al zijn leven lang in zijn hoofd en in de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez en er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt. 

Franssen en Van de Wetering spelen met Peachez een intiem liefdesduet, muzikaal bijgestaan door multi-instrumentalist Axl Peleman. Sluysmans en Pfeijffer werkten bij Toneelgroep Maastricht eerder succesvol samen in De Advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.
 

“Deze voorstelling kruipt diep onder je huid. Prachtig spel en ontroerende muzikale begeleiding.”
za 5 okt 2019
Bordenhal
20:00
Inleiding 19:00
Prijs € 17,50
Toneel / Theater
Tickets

Info
  • DE ONLINE-VERKOOP STOPT 4 UUR VOOR AANVANG.
    Avondkassa in de Bordenhal opent 75 minuten voor aanvang. Op zondagen enkel verkoop aan kassa.

 

T
TGM Peachez repetitiebeelden foto Bjorn Frins (15) HR.jpg TGM Peachez repetitiebeelden foto Bjorn Frins (28) HR.jpg TGM Peachez repetitiebeelden foto Bjorn Frins (13) HR.jpg TGM Peachez repetitiebeelden foto Bjorn Frins (11) HR.jpg

"Het abstracte decor, de uitgekiende lichtvariaties en het gitaarspel inclusief de zang van Axl Peleman maken deze indrukwekkende voorstelling af.”

de Limburger ★★★★

“In de fraaie scenografie van Michel Voet brengen Franssen en Van de Wetering hun boekenpersonages tot leven en voeden onze verbeelding.”

de Volkskrant ★★★★

tEKST
Ilja Leonard Pfeijffer


bEWERKING EN REGIE
Michel Sluysmans​​​​​​​


sPEL

Porgy Franssen, Maartje van de Wetering, Axl Peleman


fOTOGRAFIE
Stephan Vanfleteren