Toneelgroep Oostpool & Adelheid+Zina

God is een Moeder

Toneelgroep Oostpool & Adelheid+Zina God is een Moeder

Hoe is het om tussen je moeder en haar liefde voor God te staan?

Marcus Azzini en Nazmiye Oral gaan in God is een Moeder met elkaar in gesprek. Over uitsluiting, anders zijn en de kracht van de gemeenschap tegenover die van het individu. Over schaamte, schuldgevoel en hoop. Heeft iedereen het nodig om ergens in te geloven? Zowel Marcus, homoseksueel met een katholieke achtergrond, als Nazmiye, dochter die tegen de tradities van haar Turks-islamitische ouders inging, weten hoe het is om tot de ander gemaakt te worden. Door elkaar te bevragen en te confronteren doen zij een poging zich te laten verrassen door de ander en gekende grond te overstijgen.

Voor God is een Moeder werden verhalen over acceptatie, twijfel en verstoting opgehaald uit onder andere de christelijke en islamitische gemeenschap. Verbonden met deze verhalen vormen de eigen ervaringen van Marcus en Nazmiye het uitgangspunt voor de voorstelling. Samen verkennen ze de verhouding tussen eeuwenoude en nieuwe verhalen. Een kwetsbare, liefdevolle en complexe ontmoeting.

Een persoonlijke en
gemeenschappelijke zoektocht
naar de complexe verhouding tussen moeders, hun kinderen en religie

 

di 17 mrt 2020
AINSI:
Theaterzaal
20:30
Prijs € 17,50
Toneel / Theater
Tickets

Info
T

Spel

Nazmiye Oral, Marcus Azzini, e.a. 
 

Regie

Adelheid Roosen, Lauren Rissik

 

fotografie

Felicity Ingram

17.03.2020 Toneelgroep Oostpool - God is een Moeder (c) Bas de Brouwer (4).JPG 17.03.2020 Toneelgroep Oostpool - God is een Moeder (c) Bas de Brouwer (11).JPG 17.03.2020 Toneelgroep Oostpool - God is een Moeder (c) Bas de Brouwer.JPG 17.03.2020 Toneelgroep Oostpool - God is een Moeder (c) Bas de Brouwer (3).JPG
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij voorstellingen in AINSI de mogelijkheid om voor €7 met een busje heen en terug te reizen.

Meer informatie Over AINSI Theatershuttle