Verdriet is het ding met veren

Theater Rotterdam

Verdriet is het ding met veren

Theater Rotterdam

We missen onze moeder, we houden van onze vader, we zwaaien naar kraaien. Zo vreemd is dat niet.

Jacob Derwig en Erik Whien brengen een hartverscheurend boek naar het toneel. Verdriet is het ding met veren is de internationaal succesvolle debuutroman van de Londenaar Max Porter. Een ontroerend en poëtisch verhaal over een vader en zijn twee zoons, die achterblijven na de plotselinge dood van hun echtgenote en moeder. Kort na het verlies worden de drie bezocht door een wrede, onvoorspelbare en zorgende Kraai. Hij pakt de vader, tilt hem op en zegt: ‘Ik ga pas weg als je me niet meer nodig hebt’. 

Regisseur Erik Whien brengt hiermee één van zijn persoonlijke favorieten naar het theater. Jacob Derwig bewerkt het rauwe maar liefdevolle verhaal tot een indringende voorstelling, waarbij het helingsproces en de overgang naar een nieuwe realiteit centraal staan. Hoe ga je om met allesoverheersend verdriet? Hoe accepteer je dat niets meer vanzelfsprekend is?

Verdriet is het ding met veren is een muzikale theatervoorstelling over ouders en kinderen, onvoorwaardelijke liefde, rouw en een kraai.
 

‘Aangrijpende, gelaagde en energieke voorstelling’ 

★★★★★ De Volkskrant 

‘Verdriet is poëtische denkoefening over chaotische rouw’ 

★★★★ NRC

‘Onweerstaanbare schwung in beeldend rouwproces’

★★★★★ Trouw

ma 19 dec 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:30
Inleiding 19:00
Sterrang € 32,50
Rang 1 € 27,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
T

Meer informatie
Interview met MAX PORTER

Theater Rotterdam - Verdriet is een ding met veren Theater Rotterdam - Verdriet is een ding met veren Theater Rotterdam - Verdriet is een ding met veren Theater Rotterdam - Verdriet is een ding met veren

Tekst

Max Porter

regie

Erik Whien

spel

Jacob Derwig, Minne Koole, Romijn Scholten

fotografie

Sanne Peper