Vietnam

GEANNULEERD: Als er niets meer rest dan vluchten…

Vietnam

GEANNULEERD: Als er niets meer rest dan vluchten…

In 1985 bouwt de vader van Minh Vu een boot. Hij weet dat er voor zijn gezin in het communistische Vietnam geen toekomst meer is. Dagenlang trekt het gezin door het drassige land om uiteindelijk de zee te bereiken. Ze hebben dorst, honger, maar gelukkig ook elkaar.

Dan is daar plotseling dat Nederlandse koopvaardijschip. Maar mag dát dan dit gezin aan boord hijsen? Vietnam is een theatrale en muzikale bewerking van het boek Vietnam Uitgevlucht dat theatermaker Minh Vu schreef over zijn eigen geschiedenis. Een reconstructie van een zware tocht van vluchtelingen naar de vrijheid. 

_____________________________

Gebaseerd op het boek 'VU Vietnam Uitgevlucht' door Minh Vu. Op de première van Vietnam ontvangt Vu het eerste exemplaar van het nieuwe boek 'VIETNAM'. Anders dan het boek VU (waar de voorstelling mee is begonnen), is VIETNAM een roman die het hele verhaal vertelt en daarmee dicht bij de voorstelling staat. In het luisterboek wordt de muziek van de voorstelling geïntegreerd. 

zo 15 mrt 2020
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:50 / 1 pauze
Prijs € 23,50
Sterrang € 28,50
Toneel / Theater
Info
Geannuleerd
T
IMG_2482.jpg IMG_2937-38.jpg IMG_3431-35.jpg IMG_3109-24.jpg

Vlinderkind
Vlinderkind is een ode aan het Vietnamese meisje Pham Tra My dat in oktober 2019 omkwam in een Britse koelcontainer; slachtoffer van internationale mensenhandel. Haar ouders betaalden 30.000 dollar voor de vlucht naar ons vrije Westen. Zij stierf samen met 38 andere Vietnamezen. En wij – mooie Europeanen – laten de ouders en familie van die mensen betalen voor de repatriëring van hun lichamen.

Over dat soort woede en verdriet gaat “Vietnam”, over de vlucht van Minh Vu maar ook over de vlucht van nu.

Tekst en regie

Dick van den Heuvel

 

Muziek

Mark Kuypers
 

Spel

David van den Tempel, Robin van den Heuvel, Anne Fleur du Pré, Charlotte Ha e.a.