Vrouwen in Troje

Dood Paard

Vrouwen in Troje

Dood Paard

Women in Troy, as told by our mothers vertelt het mythische verhaal over de belegerde stad Troje vanuit het perspectief van de vrouwen en in het bijzonder vanuit die van de moeders.

Heden en verleden worden door elkaar geweven, het persoonlijke en het mythische versmelten, helden worden monsters, slachtoffers worden daders en uiteindelijk eist het koor de hoofdrol op. De geschiedschrijving wordt bekeken met een feministische blik.

De tekst is van de hand van de Portugese theatermaker en schrijver Tiago Rodrigues. Voor Women in Troy, as told by our mothers laat hij zich inspireren door verschillende versies van de mythe, recente wereldgebeurtenissen en de persoonlijke verhalen van hemzelf en de theatermakers: Alesya Andrushevska, Manja Topper, Kuno Bakker, Tomer Pawlicki. We leven mee met de ambities en visies, angsten en verlangens, frustraties en woedes van Helena, Hecuba, Cassandra en Andromache.
 

 Vrouwen in Troje vertelt het mythische verhaal met een feministische blik.

di 22 nov 2022
AINSI:
AINSI theaterzaal
20:30 - 22:00
Prijs € 18,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
T

 

"Vrouwen in Troje is geen vrijblijvende denkoefening, maar een intelligent onderzoek naar het dominante mannelijke narratief."

"Als het verhaal van Troje de afgelopen drieduizend jaar uitsluitend door vrouwen was doorverteld, zou er dan nu nog oorlog zijn?"

★★★★★
NRC

"Vrouwen in Troje is een intelligente en fascinerende vertelling over mannelijk kwaad."

"De verbluffend rijke tekst van Rodrigues (...) houdt het publiek in zijn greep."

★★★★
Volkskrant

"Een verpletterend mooie voorstelling over oorlog, patriarchale onderdrukking en de manier waarop we verhalen vertellen."

"Women in Troy, as told by our mothers snijdt grote thema’s aan zonder dat ooit de connectie met het menselijke uit het oog wordt verloren."

Theaterkrant

 

Dood Paard - Vrouwen in Troje Dood Paard - Vrouwen in Troje Dood Paard - Vrouwen in Troje Dood Paard - Vrouwen in Troje

MET/DooR/VAN

Tiago Rodrigues, Alesya Andrushevska, Manja Topper, Kuno Bakker, Tomer Pawlicki, Michael Yallop, Ramses van den Hurk

FOTOGRAFIE

Bowie Verschuuren

 

Met steun van het Fonds Podiumkunsten, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Gemeente Amsterdam