Wie heeft mijn vader vermoord

Internationaal Theater Amsterdam (ITA)

Wie heeft mijn vader vermoord

Internationaal Theater Amsterdam (ITA)

Speciaal voor Hans Kesting bewerkt Ivo van Hove het zeer uitgesproken boek Ze hebben mijn vader vermoord van Édouard Louis tot monoloog. Het is een aangrijpend verhaal over een vader die op zijn vijftigste een fysiek en mentaal wrak is als gevolg van een leven dat is getekend door alcohol, sociale achterstelling en hard werken in de zware industrie van Noord-Frankrijk. Het is tegelijk een woedende aanklacht tegen de politieke elite als de liefdesbetuiging van een zoon aan zijn vader.

Édouard Louis schrijft ook over hoe hij als jonge homoseksueel door zijn eigen arbeidersfamilie tot outcast werd verdoemd. Met deze brutale, schitterende tekst maakt Ivo van Hove een monoloog voor Hans Kesting.

De jonge schrijver Édouard Louis (1992) is in Frankrijk de grootste literaire sensatie sinds Michel Houellebecq. Met zijn autobiografische romandebuut Weg met Eddy Bellegueule keek hij terug op zijn getormenteerde jeugd als jonge gay in de vergeten onderklasse van de samenleving. Daarna volgde Geschiedenis van geweld waarin hij vertelt over de nacht dat hij door de Algerijnse Reda verkracht wordt en vervolgens weigert een klacht in te dienen. Een roman die de oorzaken en gevolgen van geweld op een intieme, persoonlijke en politiek gedreven manier doorgrondt. Met zijn werk zwengelt Louis discussies aan over klassenverschillen, racisme en homofobie. De auteur deinst er niet voor terug om zich politiek uit te spreken: hij schaarde zich demonstratief achter de gele hesjes beweging en ging de strijd aan met de Franse president Macron: ‘Mijn boek verzet zich tegen wie u bent en wat u doet.’

di 13 apr 2021
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
19:30 - 20:55
Prijs € 22,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

De kaartverkoop sluit op 13 april 2021 om 12.00 uur in verband met het maken van een testafspraak

 

DEZE VOORSTELLING IS VERPLAATST VAN 15 APRIL 2021 naar 13 april 2021

T

Let op! Deze voorstelling is onderdeel van een pilot vanuit het Ministerie van Onderwijs Cultuur & Wetenschap. Om toegang te krijgen tot deze voorstelling is het noodzakelijk dat elke bezoeker zich binnen 40 uur voor aanvang van de voorstelling laat testen. Wilt u aanwezig zijn? Bekijk hier hoe dit in zijn werk gaat.

Internationaal Theater Amsterdam (ITA) Wie heeft mijn vader vermoord Internationaal Theater Amsterdam (ITA) Wie heeft mijn vader vermoord Internationaal Theater Amsterdam (ITA) Wie heeft mijn vader vermoord Internationaal Theater Amsterdam (ITA) Wie heeft mijn vader vermoord

TEKST

Édouard Louis

REGIE
Ivo van Hove
SPEL

Hans KestiNG

FOTO
JAN VERSWEYVELD