Wim Klein, de laatste menselijke computer

Theater Adhoc

Theater Adhoc - Wim Klein, de laatste menselijke computer

Wim Klein, de laatste menselijke computer is een voorstelling over de humor en tragiek van het hoofdrekenwonder Wim Klein, alias Willy Wortel: een genie, clown en wetenschapper.

Wim Klein (1912-1986) werkte bijna twintig jaar als wetenschappelijk hoofdrekenaar bij het internationaal natuurkundig laboratorium CERN in Genève. Totdat hij overbodig werd vanwege de steeds sneller wordende elektronische rekenaars, en hij de geschiedenisboeken inging als ‘de laatste menselijke computer’. Maar ook stond hij bekend als een Joodse Amsterdammer, als wereldkampioen worteltrekken, internationaal gevierd variétéartiest, vloekbek, kettingroker, alcoholist en een geliefd onderzoeksobject voor hersenwetenschappers. Totdat hij op 1 augustus 1986 in het politiearchief van Amsterdam belandde: als een cold case.

In samenwerking met Studium Generale.

 

In een mix van rock & jazz, ongekende verhalen en songs spelen Jan van den Berg en de band VLEK het groots en meeslepende levensverhaal van Wim Klein, de laatste menselijke computer

di 23 mei 2023
AINSI:
AINSI theaterzaal
20:30 - 22:00
Prijs € 20
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
T


“Een rijk theaterconcert over een legendarisch hoofdrekenwonder … sprankelend theater dat jazz combineert met variété en bètawetenschap.”

Theaterkrant

 

Theater Adhoc - Wim Klein Theater Adhoc - Wim Klein

Foto

DigiDaan