Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden

Pinksterconcert 2019

Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden

Pinksterconcert 2019

Voor veel muziekliefhebbers is het een begrip: al meer dan 25 jaar houdt Koninklijke Harmonie Sainte Cécile rond Pinksteren zijn klassieke concert. Deze concerten zijn spraakmakend en brengen muziek, beelden, poëzie en belichting samen tot een bijzondere presentatie en beleving.

'Een uitdagende combinatie van harmonieorkest en rockband'


Het traditionele Pinksterconcert wordt beschouwd als de broedplaats van spectaculaire en bijzondere presentaties. Hierbij worden de mogelijkheden van een blaasorkest in verbinding met andere artistieke vormen zinvol benut.
Tevens is deze speciale dag een ontmoetingsplaats voor de muziekliefhebbers.

za 8 jun 2019
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 22:30 / 1 pauze
Prijs € 16,50
Uit de regio
Tickets

Info
R

Het programma bevat ook deze keer contrasten. 
Het eerste gedeelte bevat originele composities voor harmonieorkest, waarbij 'de vrouw' dit jaar het centrale thema is. Werken van Samuel Barber, Ida Gotkovsky en Enrique de Tena (première) staan centraal. Het tweede gedeelte staat in het teken van zanger Sting en de legendarische band The Police. De muziek van Sting heeft zijn wortels vaker in de klassieke muziek. En een aantal thema’s zijn gebruikt in diverse composities. Niet alleen zullen bekende nummers als Roxanne en Englishman In New York de revue passeren, maar ook bewerkingen van o.a. Desert rose en Invisible Sun”staan op het programma. 

Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden bewees al eerder dat een samenwerking tussen blaasorkest en rockband uitermate goed werkt. Denk maar aan de eerdere concerten met muziek van Deep Purple en Queen. Dit concert brengt die uitdagende combinatie op een unieke wijze naar het theater. Het zal zowel voor orkest als publiek een groot feest worden.

Fotografie
Ralph Sluysmans

08.06.2019 Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden -Pinksterconcert (c) Ralph Sluysmans (1).jpg Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden_Pinksterconcert 2016_Ralph Sluysmans_8063.jpg 08.06.2019 Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden -Pinksterconcert (c) Ralph Sluysmans (3).jpg Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden-2018.jpg

Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden heeft zich onder de muzikale leiding van dirigent Jan Cober ontwikkeld tot een van de beste amateur harmonieorkesten ter wereld. Dat is op straat evenzeer te horen en te zien als op het concertpodium.
Dezelfde klank die Koninklijke Harmonie Sainte Cécile tijdens twee opeenvolgende WMC’s tot wereldkampioen heeft gemaakt, is ook de kern van de uitstraling die de vereniging toont tijdens de Eijsdense Bronk, de opening van het hernieuwde Rijksmuseum, de viering van 200 jaar Koninkrijk Nederland en de Maastrichtse Heiligdomsvaart.