Nineties Productions

Merkel

Merkel

Angela Merkel, de enige vrouw in een door mannen gedomineerd Europa, de vrouw van het “wir schaffen das”, de vrouw met hetzelfde uniform in honderd verschillende kleuren, de vrouw waarvan niemand weet wie ze echt is en wat haar idealen zijn. 

'Een boeiende voorstelling met reflectie na afloop door de regisseur en Jeroen Wollaars'


Die vrouw regeert al meer dan 13 jaar Duitsland en is stilzwijgend de leider van Europa. Maar nu neemt Merkel afscheid, het is het einde van een tijdperk. Nineties Productions kruipt in de huid van deze underdog uit de DDR die uitgroeide tot de machtigste vrouw ter wereld. Gebaseerd op jeugdherinneringen, biografische bronnen, speeches en ontmoetingen, toont Nineties een muzikaal portret van deze ogenschijnlijk egoloze vrouw en het gespleten Europa dat zij achterlaat. Merkel is een electro opera over de strijd tussen idealisme en realisme, en de zoektocht naar een nieuw gezamenlijk groot verhaal.

za 7 dec 2019
AINSI:
Theaterzaal
20:00 - 21:50
Prijs € 10
Uit de regio
Tickets

Info
Bijgeboekt
R

 

 

In gesprek met Jeroen Wollaars na afloop van de voorstelling
Regisseur Floor Houwink ten Cate leest voorafgaand aan de voorstelling haar persoonlijke brief aan Merkel voor en na afloop gaat ze in gesprek met voormalig Duitsland correspondent en presentator van Nieuwsuur Jeroen Wollaars, onder leiding van moderator Kiki van Aubel.

 

Deze voorstelling van Nineties Productions wordt mede mogelijk gemaakt door Studio Europa Maastricht, als onderdeel van de Maastricht Europe Days (6-8 december).  Het programma is deels tot stand gekomen in samenwerking met de Balie, producent
van programma's over kunst, cultuur en politiek.

logo 90productions.png          Studio_Europa_Maastricht_achtergrond_wit_2019.jpg          logo deBalie.png

Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij voorstellingen in AINSI de mogelijkheid om voor €7 met een busje heen en terug te reizen.

Meer informatie Over AINSI Theatershuttle

In coproductie met
Orkater 

Met dank aan 
De Coproducers, Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, Gemeente Utrecht, Lira Fonds

Van en met

Floor Houwink ten Cate, Anne Maike Mertens, Yannick Noomen, Benjamin Moen, Annelinde Bruijs, Niel Broos, Sannah Aukes 
Compositie

Niels Broos, Annelinde Bruijs 
Scenografie

Julian Maiwald 
Kostuumontwerp

Rebekka Wörmann 
Techniek

Robert van Delft, HP Hulscher 
Productie

Merel Hobrink