<image (ID 163) not found>

AINSI in april:
Bijzondere vrouwen

Bezoek twee voorstellingen voor €25

De maand april in AINSI staat in het teken van een bijzonder dansprogramma waarin vrouwen een belangrijke rol spelen.
Vier dansvoorstellingen, zeer verschillend van elkaar, maar alle gecreëerd voor of door vrouwen.

Laat u verrassen door de diversiteit van deze makers en bezoek twee voorstellingen voor € 25.


Op 6 april gaat Kalpana Raghuraman met zes dansers en een zangeres op zoek naar een nieuwe superheld. ‘Superhuman: our inner darkness’ gaat over het ondefinieerbare grijze gebied waar de superheld ons hoop geeft, maar waar de innerlijke duisternis ook een plek heeft. Kalpana, choreograaf en cultureel antropoloog, is een pionier in de danswereld en combineert op unieke wijze haar Indiase roots met moderne dans. Maak kennis met deze gepassioneerde choreografe die haar eigen danstaal heeft ontwikkeld. 

De Belgische choreograaf Jens van Daele startte in 2017-2018 de NachtHexen-cyclus met als motto “Sterke vrouwen in straffe tijden”, over heldinnen door de wereldgeschiedenis heen. In 'NachtHexen II: La Parisienne’, te zien op 10 april, geven een Parisienne en haar gevolg zich bloot in een aangrijpend dansconcert gebaseerd op een emotioneel, oprecht dagboekverslag van de aanslagen in Parijs in de nacht van 13 op 14 november 2015. Samen met twee muzikanten en vijf dansers, schetst zij haar beleving van de gevoelens die de terreurdaden ontlokten; wanhoop, angst, walging, maar ook moed trots en strijdbaarheid. Als kijker hoef je je maar over te geven aan wat er op de dansvloer gebeurt en de voorstellingen komen recht bij je binnen. Explosief, rauw, krachtig, snel en expressief. 

Ann Van den Broek en haar gezelschap WArd/waRD stapelen al vele jaren succes op succes met gedurfde en experimentele voorstellingen. ‘The Memory Loss Collection’ is een groot project waarin zij aandacht vraagt voor het functioneren van de hersenen en het effect van geheugenverlies. Het intieme ‘Zooming in on Loss’ is op 23 april te zien in AINSI. Het publiek wordt hierin met behulp van live geluid en camerawerk meegenomen in de werking van zintuigen en beweging in relatie tot het geheugen. Een emotionele beleving. 

Op 30 april sluiten Tabea Martin en Simona Bertozzi de maand af met bijzonder duet over hoe om te gaan met hun eigen sterfelijkheid. Ze moeten het podium delen, en komen terecht in een dialoog over hun hopeloze situatie. Ze worden elkaars spiegel, rivaal, medeplichtige en de getuige van elkaars diepste angsten. Met haar kenmerkende fijnbesnaardheid en humor blikt Tabea Martin in ‘This is my last dance’ het monster van de sterfelijkheid recht in de ogen.

Korting is niet geldig op reeds gekochte kaarten. 
Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij de UITbalie op t. 043 350 55 55 

Meer nieuws:
Andre_Rieu_Vrijthof_Maastricht_20220707_2099.jpg
Every summer, André Rieu and his Johann Strauss Orchestra play a series of concerts at the romantic Vrijthof square in Maastricht. During this time, Theater aan het Vrijthof offers a special dining experience on our beautiful terrace for a complete night out.
Andre_Rieu_Vrijthof_Maastricht_20220707_2099.jpg
Cropped_Image_with_Deniz.jpeg
Playing_apart_together.png