<Afbeelding (ID 163) bestaat niet>

AINSI in april:
Bijzondere vrouwen

Bezoek twee voorstellingen voor €25

De maand april in AINSI staat in het teken van een bijzonder dansprogramma waarin vrouwen een belangrijke rol spelen.
Vier dansvoorstellingen, zeer verschillend van elkaar, maar alle gecreëerd voor of door vrouwen.

Laat u verrassen door de diversiteit van deze makers en bezoek twee voorstellingen voor € 25.


Op 6 april gaat Kalpana Raghuraman met zes dansers en een zangeres op zoek naar een nieuwe superheld. ‘Superhuman: our inner darkness’ gaat over het ondefinieerbare grijze gebied waar de superheld ons hoop geeft, maar waar de innerlijke duisternis ook een plek heeft. Kalpana, choreograaf en cultureel antropoloog, is een pionier in de danswereld en combineert op unieke wijze haar Indiase roots met moderne dans. Maak kennis met deze gepassioneerde choreografe die haar eigen danstaal heeft ontwikkeld. 

De Belgische choreograaf Jens van Daele startte in 2017-2018 de NachtHexen-cyclus met als motto “Sterke vrouwen in straffe tijden”, over heldinnen door de wereldgeschiedenis heen. In 'NachtHexen II: La Parisienne’, te zien op 10 april, geven een Parisienne en haar gevolg zich bloot in een aangrijpend dansconcert gebaseerd op een emotioneel, oprecht dagboekverslag van de aanslagen in Parijs in de nacht van 13 op 14 november 2015. Samen met twee muzikanten en vijf dansers, schetst zij haar beleving van de gevoelens die de terreurdaden ontlokten; wanhoop, angst, walging, maar ook moed trots en strijdbaarheid. Als kijker hoef je je maar over te geven aan wat er op de dansvloer gebeurt en de voorstellingen komen recht bij je binnen. Explosief, rauw, krachtig, snel en expressief. 

Ann Van den Broek en haar gezelschap WArd/waRD stapelen al vele jaren succes op succes met gedurfde en experimentele voorstellingen. ‘The Memory Loss Collection’ is een groot project waarin zij aandacht vraagt voor het functioneren van de hersenen en het effect van geheugenverlies. Het intieme ‘Zooming in on Loss’ is op 23 april te zien in AINSI. Het publiek wordt hierin met behulp van live geluid en camerawerk meegenomen in de werking van zintuigen en beweging in relatie tot het geheugen. Een emotionele beleving. 

Op 30 april sluiten Tabea Martin en Simona Bertozzi de maand af met bijzonder duet over hoe om te gaan met hun eigen sterfelijkheid. Ze moeten het podium delen, en komen terecht in een dialoog over hun hopeloze situatie. Ze worden elkaars spiegel, rivaal, medeplichtige en de getuige van elkaars diepste angsten. Met haar kenmerkende fijnbesnaardheid en humor blikt Tabea Martin in ‘This is my last dance’ het monster van de sterfelijkheid recht in de ogen.

Korting is niet geldig op reeds gekochte kaarten. 
Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij de UITbalie op t. 043 350 55 55 

Meer nieuws:
Knipsel.PNG
Barbara Pravi komt terug naar de Nederlandse theaters! Na een jaar afwezigheid is de Franse chanteuse terug met de nieuwe singles Bravo en Marianne én een nieuw album dat in het najaar van 2024 verschijnt. Barbara Pravi is op zondag 9 februari 2024 met haar Theatertour te zien in Theater aan het Vrijthof. De kaartverkoop start donderdag 14 maart om 12.00 uur.
20.04.2025_Philippe_Geubels_-_Geubels_gaat_in_bad_-_c_Johannes_Vande_Voorde.jpg
Deze week start de kaartverkoop voor de nieuwe voorstelling van cabaretier Philippe Geubels. De Vlaamse komiek is zelden in Nederlandse theaters te zien en komt met zijn exclusieve theatertour Geubels gaat in bad naar Maastricht. Op 20 april 2024 is Theater aan het Vrijthof het decor voor de opnames van de Nederlandse televisieregistratie van deze voorstelling.
Oxygen.png
Het Maastrichtse urban dansgezelschap Oxygen van Jennifer Romen is tijdelijk ingetrokken in Theater aan het Vrijthof. Concreet betekent dit dat Oxygen de ruimtes aan de Statenstraat in gebruik neemt en de rol van artist in residence vervult. Ook Oxygen Academy of Dance vestigt zich in het theatergebouw. Theater aan het Vrijthof biedt met deze samenwerking regionaal talent de kans om zich verder te ontwikkelen.
Andre_Rieu_Vrijthof_Maastricht_20220707_2099.jpg
Traditiegetrouw spelen André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest elke zomer een reeks concerten op het romantische Vrijthof in Maastricht. Theater aan het Vrijthof biedt elk jaar een speciaal arrangement aan op ons mooie terras, waarmee uw bezoek aan deze legendarische concerten een complete avond uit wordt.
25.10.2024_t_Mestreechs_Volleks_Tejater_Tsjittie_Thumbnail.png
Succesmusical Chitty Chitty Bang Bang in Maastrichts jasje