Theater voor iedereen


Theater aan het Vrijthof wil een zo groot en breed mogelijke groep mensen uit de stad en (Eu-)regio bereiken.

Dat doen we niet alleen door een gevarieerd aanbod aan voorstellingen en concerten samen te stellen maar ook door nauw samen te werken met een aantal sociaal-maatschappelijke organisaties.

Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen (65+) die niet graag alleen op stap gaan. Zij worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere gasten gaan zij gezellig naar de bioscoop, een concert, een theatervoorstelling of naar het museum. De deelnemers genieten van een drankje tussendoor en elkaars gezelschap en worden na afloop weer veilig thuisgebracht. Theater aan het Vrijthof en Stichting Vier het Leven werken sinds 2012 samen om het voor deze theaterliefhebbers mogelijk te maken om van voorstellingen te genieten. Ons aanbod staat op de website van Vier het Leven, 4hetleven.nl.

Wilt u meer informatie om als gast met Vier het Leven naar Theater aan het Vrijthof te gaan? Bel dan t. +31 35 524 51 56


Theater Onbegrensd

Het theater is dé plek die cultuur verbindt en verrijkt.
In de serie Theater Onbegrensd brengt Theater aan Vrijthof podiumkunsten gemaakt voor een multicultureel publiek. Het theater zet voorstellingen op de planken die verhalen vertellen over maatschappelijk relevante en cultureel diverse thema’s die spelen en leven in onze stad, onze onbegrensde stad. 

Theater Onbegrensd maakt onderdeel uit van het landelijk stimuleringsprogramma Theater Inclusief en is een samenwerking tussen Theater aan het Vrijthof, Toneelgroep Maastricht en Parkstad Limburg Theaters.

meer info >


Quiet Community

Quiet is een landelijke organisatie die armoede onder de aandacht wil brengen en verzachten. In 2017 is in Maastricht een Community gestart die lokale sponsors werft om haar ‘members’ om beurten via een digitaal systeem iets aan te bieden wat ze normaal gesproken niet kunnen betalen: van een tweedehands fiets tot een etentje of bezoek aan een theatervoorstelling.

Meer informatie over de activiteiten van Quiet Maastricht kunt u vinden op quiet.nl/maastricht.

Entree TahV - seizoenspresentatie (c) Jean Pierre Geusens.jpg