Theater voor iedereen


Theater aan het Vrijthof staat in het hart van de stad en in het midden van de samenleving. We vinden het belangrijk om theater toegankelijk te maken voor iedereen.

theater zonder drempels

We werken samen met diverse culturele en maatschappelijke organisaties om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen kunnen genieten van al het moois dat ons huis te bieden heeft. Zo verwelkomen we bezoekers uit alle Maastrichtse wijken met de Wijkjury, benaderen we onze internationale bezoekers met het Expat Centre Maastricht Region, realiseren we een heerlijke avond uit voor 65-plussers met Stichting Vier het Leven en kunnen mensen met een kleinere portemonnee genieten van een theaterbezoek met Stichting Quiet Community, Stichting Nao Veure en Samen voor Maastricht. Vanaf theaterseizoen 2024-2025 slaan we de handen ineen met Stichting Komt Het Zien! om ook bezoekers met een visuele beperking een onvergetelijke avond te bezorgen.


Theater Onbegrensd

Het lijkt misschien onmogelijk om iedereen in de samenleving te bereiken. Toch blijft dat onze missie. In de serie Theater Onbegrensd zetten we onderbelichte of minder bekende verhalen in de spotlights en leren we onszelf en elkaar beter te begrijpen. We programmeren een breed scala aan voorstellingen waarmee we maatschappelijke thema’s voor het voetlicht brengen, ter inspiratie en (zelf)reflectie, ter dialoog en discussie. Theater zorgt voor verbinding.

meer info >

Entree TahV - seizoenspresentatie (c) Jean Pierre Geusens.jpg