Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht

MENSELIJK EN LIMBURGS TONEEL

Toneelgroep Maastricht is één van de grote nationale toneelgezelschappen, het stadsgezelschap van Maastricht en het huisgezelschap van Theater aan het Vrijthof. Het mensbeeld staat centraal in de voorstellingen van Toneelgroep Maastricht en dat mensbeeld is - in weerwil van de tijdsgeest - positief.

Het gezelschap staat onder leiding van Michel Sluysmans en Frans Hendrickx. Regisseur Servé Hermans ontwikkelt eigen voorstellingen onder de vleugels van het gezelschap en Zorba Huisman doorloopt een talentontwikkelingstraject. Toneelgroep Maastricht wil een gezelschap zijn waar Limburg trots op is en Nederland en Vlaanderen benieuwd naar blijven.

Toneelgroep Maastricht maakt grote reisvoorstellingen voor de schouwburgen en kleinere voorstellingen voor de Bordenhal en 'vlakke vloer' theaters. Toneelstukken uit het wereldrepertoire worden afgewisseld met nieuw geschreven voorstellingen. Speciaal voor Limburg maakt het gezelschap jaarlijks tenminste één (locatie)voorstelling over een Limburgse thematiek, waarmee ze in de verschillende stedelijke regio’s van Limburg aanwezig zijn.