170324_DeAdvo_FullRess-1(c)Bjorn Frins (7).jpg

Toneelgroep Maastricht

HERKENBAAR, KWETSBAAR, MENSELIJK, PERSOONLIJK EN LIMBURGS TONEEL

Toneelgroep Maastricht is één van de grote nationale toneelgezelschappen, het stadsgezelschap van Maastricht en het huisgezelschap van Theater aan het Vrijthof.

We maken toneelvoorstellingen over mensen en thema's, waarin vijf kernwaarden belangrijk zijn: herkenbaar, kwetsbaar, menselijk, persoonlijk en Limburgs. Sinds januari 2015 staat het gezelschap onder leiding van Servé Hermans en Michel Sluysmans. Onder hun leiding heeft Toneelgroep Maastricht zich verankerd in het Limburgse land en van daaruit richt het zijn blik op de wereld. 

Vanaf 2021 vormt ook actrice/ regisseur Jouman Fattal onderdeel van het artistieke team. Zij ontwikkelt haar eigen voorstellingen onder de vleugels van het gezelschap en speelt mee in projecten van Hermans en Sluysmans.

Toneelgroep Maastricht maakt zowel grote reisvoorstellingen voor de schouwburgen als kleinere voorstellingen voor de Bordenhal en 'vlakke vloer' theaters. Toneelstukken uit het wereldrepertoire worden afgewisseld met nieuw geschreven voorstellingen.