SALLY - Krijtje Mij

SALLY

Dans voor jong, jongeren, jong van hart

In en vanuit haar danshuis aan de Maas creëert SALLY virtuoze dansvoorstellingen voor jeugd en jongeren en hun familie. Omdat je met de liefde voor dans en theater niet vroeg genoeg kunt beginnen, maken zij voorstellingen voor peuters vanaf 2,5 jaar. Ook zetten ze tieners in beweging met urban dance experiences op het snijvlak van dans en pop. Of met avontuurlijke crossovers tussen dans en circus. Eén ding hebben alle voorstellingen van SALLY gemeen: ze gaan allemaal over thema’s die kinderen, jongeren én ook volwassenen herkennen en raken.
 

“Kijk zelf maar… en wees verwonderd.”

De Theaterkrant
 

SALLY wil méér dan alleen dans laten zien. Ze is ervan overtuigd dat zij de wereld met dans een stukje beter kan maken. En de blik van een nieuwe generatie op de toekomst kan veranderen. Dat gaat veel verder dan naar een theater of festival gaan om een dansvoorstelling te zien.

SALLY is een actief pleitbezorger van het VN Kinderrechtenverdrag, waarin de rechten van het kind opgenomen zijn. Ze ontwikkelt met dans vaardigheden die volgens dit verdrag nodig zijn om je te verhouden tot de wereld. Zoals kritisch leren kijken en denken, het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het leren respecteren van de ander en het anders zijn. Dans is tegelijk een van de krachtigste middelen om authenticiteit, creativiteit en expressie tot bloei te brengen.

SALLY nodigt jong en oud daarom uit om met haar op reis [sallied forth to see the world] te gaan en via dans het eigen innerlijke landschap te beleven en te creëren.


Sally [sal·lied, sal·ly·ing, sal·lies]:
To set out on a trip or excursion: sallied forth to see the world.