Voor en door de hele stad

FESTI­VALS

Op verschillende bijzondere locaties in de stad, van het Vrijthof tot Plein 1992 en van Bureau Europa tot AINSI, organiseert Theater aan het Vrijthof samen met haar partners jaarlijks meerdere grote en kleine festivals. Theater aan het Vrijthof is festivalpartner van onder andere Musica Sacra Maastricht en Nederlandse Dansdagen. Ontdek unieke festivalprogramma's en bezoek verrassende voorstellingen in onze theaterzalen of in de open lucht, groots of juist heel intiem, met gevestigde namen of nieuw talent.

Opening cultureel theaterseizoen

OPENING CUL­TU­REEL SEI­ZOEN

SEPtember 2024

Ontdek het nieuwe theaterseizoen vol toneel, dans, cabaret, muziek, familie & jeugd en musical & show. 

> Meer info VOLGT

Festival - Nederlandse Dansdagen

NE­DER­LAND­SE DANS­DA­GEN

4 t/m 10 OKT 2024

Nederlandse Dansdagen haalt jaarlijks de top van de Nederlandse dans naar Maastricht.

> MEER INFO

Nationaal Theaterweekend

NATIONAAL THEATER­WEEKEND

24 T/M 26 JAN 2025

Jong of oud, vaste of nieuwe bezoeker: iedereen is welkom om te komen genieten van al het moois dat theater te bieden heeft tijdens het Nationaal Theaterweekend. Een unieke belevenis voor iedereen!

> meer info

Museumnacht Maastricht

MUSEUMNACHT MAAS­TRICHT

11 april 2025

Tijdens Museumnacht Maastricht beleef je een bijzondere Art Night Out. Verschillende culturele locaties in de stad openen hun deuren voor bezoekers tot in de nacht. Laat je verrassen door workshops, shows, exposities en meer!

> meer info

Festival - Musica Sacra Maastricht

MU­SI­CA SA­CRA
MAAS­TRICHT

20 t/m 22 SEP 2024

Hét kunstenfestival vol muziek, dans, theater, performance, film en beeldende kunst met een jaarlijks wisselend thema als rode draad door het programma.

> MEER INFO

Nationale KinderTheaterWeek

NATIONALE KINDER­THEATER­WEEK

23 t/m 30 OKT 2024

In navolging van het Nationaal Theaterweekend, openen Nederlandse theaters speciaal voor kinderen hun deuren tijdens de Nationale KinderTheaterWeek.

> meer info

Festival - TEFAF and the city

KINDERMUZIEKWEEK

4 t/m 13 apr 2025

Met de nationale Kindermuziekweek geven wij de waarde van muziek door aan volgende generaties. Muziek verbindt, muziek maakt blij, muziek maken kan altijd! 

 

> MEER INFO