Nederlandse Dansdagen

Nederlandse Dansdagen

30 SEP t/m 7 OKT 2021

Sta klaar voor de 24ste editie van de Nederlandse Dansdagen! Na een zeer succesvolle digitale editie in 2020 waar bijna 25.000 festivalgangers het digitale festival bezochten is het in 2021 weer tijd voor iets nieuws. Van 30 september tot en met 7 oktober komen het beste van twee werelden samen. De Nederlandse Dansdagen vinden dit jaar namelijk plaats in én vanuit Maastricht. In Theater aan het Vrijthof, op bijzondere locaties in de stad en online, vanaf het digitale podium. 

Een vernieuwend programma met de echte “klassiekers”
De Nederlandse Dansdagen brengt naast de bekende klassiekers ook veel dans in een nieuw  jasje, zowel on- als offline. Zo staat als vanouds het Gala van de Nederlandse Dans weer op het menu in Theater aan het Vrijthofwaarin dit jaar weer de meest prestigieuze dansprijzen van Nederland zullen worden uitgereikt. De vijfde editie van het dansMuseum zal, net als vorig jaar, een volledig digitale variant worden en in het teken staan van choreograaf en beeldend kunstenaar Toer van Schayk. Op zaterdag heb je de kans om je de hele dag te laten meenemen door de meesters van de dans in Theater aan het Vrijthof en langs experimentele optredens op ons nieuwe ‘unplugged podium’, waarbij op een bijzondere locatie in Maastricht continue dans in een rauwe vorm te beleven is. Laat je meenemen door alle stijlen van dans en het verhaal dat erachter schuilgaat. Zo behandelt Urban Paradox de opkomst en ontwikkeling van urban dans scene door dialoog en dans elkaar te laten afwisselen.
Om de weg te vinden in het rijke dansaanbod neemt onze speciale verslaggever Redouan Ait Chitt het online publiek dagelijks mee langs de verschillende festivalonderdelen. 

#dansmetmij een oproep tot verbinding
De Dansdagen roept ook aankomende editie weer op tot #dansmetmij. De boodschap die deze uitnodiging uitdraagt blijft staan. Een oproep tot verbinding, aan publiek, makers, gezelschappen, amateurs en opleidingen om samen te bewegen en samen dans in al zijn verschijningsvormen te ervaren. 

Start voorverkoop
Vanaf woensdag 24 juni gaan de eerste zeven voorstellingen in de verkoop. Grote namen binnen de Nederlandse dans, bekende gezelschappen, nieuwe makers en premières, voor de (jeugdige) dansontdekker tot de gevestigde dansliefhebber. Ook tijdens de voorverkoop presenteren we een verrassend en divers aanbod, met voor ieder wat wils. 

De rest van het programma gaat op 1 september in de verkoop.

Festival de Nederlandse Dansdagen 2021
Save the date: 30 september - 7 oktober 2021 

> Programma online: 16 augustus 2021
> Start verkoop hele programma: 1 september 2021