Nederlandse Dansdagen

Nederlandse Dansdagen

29 SEP T/M 5 OKT 2023

De Nederlandse Dansdagen brengt elk jaar de top van de Nederlandse dans naar Maastricht om haar ongekende diversiteit en kwaliteit met het publiek te vieren. Van klassiek ballet tot urban, van avant-garde tot moderne dans, van meester tot jong talent en van performance art tot dans voor een jong publiek.

De stad Maastricht ademt een week lang dans en bruist van topvoorstellingen, intieme premières, dansavonden en underground feestjes. Theater aan het Vrijthof is daarbij het festivalhart en de Danstent op het Vrijthof maakt het festivalhart compleet. Van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober is deze spiegeltent hét podium voor iedereen die zelf wil dansen, battelen, clubben, of gewoon dichtbij van dans wil genieten. 

Kaartverkoop
Koop in de voorverkoop kaarten voor de exclusieve selectie voorstellingen op de volgende pagina’s. Het volledige programma staat vanaf 25 augustus online. De kaartverkoop van het gehele festivalprogramma start op zaterdag 2 september. 

Natuurlijk mag het online programma niet ontbreken. Schrijf je vanaf nu in op nederlandsedansdagen.nl en krijg gratis online toegang tot nog meer dans tijdens de Nederlandse Dansdagen!

Vrienden van de Nederlandse Dans en abonnementhouders van Theater aan het Vrijthof hebben voorrang op de kaartverkoop. 

Dans het hele jaar door
De Dansdagen zijn meer dan enkel een festival. Het hele jaar door wordt er gewerkt aan projecten om dans het podium te geven dat het verdient. Zo vinden er onder andere dansgesprekken plaats met dansprofessionals en belangenorganisaties binnen het dansveld en wordt er samengewerkt met culturele organisaties uit de regio om dans in Limburg op de kaart te zetten. Meer weten over de Dansdagen? Kijk op nederlandsedansdagen.nl.