Nederlandse Dansdagen

Nederlandse Dansdagen

29 SEP t/m 6 OKT 2022

De Nederlandse Dansdagen maakt zich klaar voor de 25ste jubilieumeditie van hét dansfestival van Nederland! Van 29 september t/m 6 oktober 2022 barst het dansfeest, waar verleden, heden en toekomst van dans in Nederland wordt gevierd, weer los.

In en vanuit Maastricht
Na twee bijzondere edities van het festival, met in 2020 een volledig online podium en in 2021 een programma, online en live, in en vanuit Maastricht, kijken we in 2022 uit naar een feestelijke jubileumeditie. De afgelopen twee jaar hebben ervoor gezorgd dat er meer mensen dan ooit tevoren van de Dansdagen konden genieten en het digitale podium bood makers en dansers de ruimte om op nieuwe manieren naar dans te kijken. De uitzonderlijke situatie heeft gezorgd voor extra creatief en innovatief makersschap en zal dan ook een blijvend podium blijven tijdens de Dansdagen. Maar natuurlijk wordt de jubileumeditie ook live gevierd! Beleef in 2022 weer de eindeloze diversiteit en kwaliteit van de Nederlandse dans op verschillende unieke locaties in Maastricht met als festivalhart, zoals vanouds, Theater aan het Vrijthof.

Dans het hele jaar door
De Dansdagen zijn meer dan enkel een festival. Het hele jaar door wordt er gewerkt aan projecten om dans het podium te geven dat het verdient. Zo vinden er onder andere dansgesprekken plaats met dansprofessionals en belangenorganisaties binnen het dansveld en wordt er samengewerkt met culturele organisaties uit de regio om dans in Limburg op de kaart te zetten. Meer weten over de Dansdagen? Kijk op nederlandsedansdagen.nl

Wordt Vriend van de Nederlandse Dans
Om een podium te blijven bieden aan talentvolle makers, opkomende dansers en grote gezelschappen is extra steun meer dan welkom. Draag jij dans een warm hart toe? Word dan Vriend van de Nederlandse Dans en koop als allereerste tickets voor de jubileumeditie van de Nederlandse Dansdagen in 2022. Klik hier om te zien wat het betekent om een dansvriend te zijn.

25ste editie Festival de Nederlandse Dansdagen 2022
29 september t/m 6 oktober 2022