OZ-LaBohe݀me-gen-055555.jpg

Opera Zuid

GEPASSIONEERD EN AUTHENTIEK THEATER

Opera Zuid verlegt al meer dan vijfentwintig jaar de bakens in Zuid-Nederland met gepassioneerd en authentiek operatheater. 

Door de bewuste selectie van nationale en internationale topsolisten en dirigenten, ragfijne artistieke omkadering en een doorgedreven dramaturgie zet Opera Zuid telkens in op een kwalitatief hoogstaand resultaat. En dit doet het gezelschap voor een zo breed mogelijk publiek: opera van en voor iedereen.

De aanstelling van Waut Koeken als intendant zette begin 2017 de start in van een nieuw elan. In de jaren die komen wordt nadrukkelijk ingezet op prikkelend repertoire, samenwerkingen met (Zuid-)Nederlandse en Europese gezelschappen en intensieve aandacht voor jong talent. De ervaring die Koeken opdeed als regisseur, gecombineerd met een sterke knowhow van het operarepertoire, vormen de fundamenten van het nieuwe Opera Zuid. 
 

'Opera raakt ons tot in het diepst van onze ziel en doet een beroep op de onuitputtelijke verbeeldingskracht van de mens. Opera Zuid gaat met deze verwondering aan de slag en brengt zo op een unieke manier de grootste opera's tot leven'


Intendant Waut Koeken


Opera Zuid heeft de nostalgie van een kleurrijk, rondreizend circus maar koppelt dit aan een hedendaags gevoel voor passie. Opera Zuid is gevestigd in de Malpertuiskerk in Maastricht.

 

zie ook

OPERAZUID.NL

 

F