Theater aan het Vrijthof, theater & huis van makers  

ONZE HUIS- 
­GEZEL­SCHAP­PEN

 

Philzuid, Toneelgroep Maastricht, Opera Zuid, SALLY. 
Het zijn onze huisgezelschappen en theatermakers die in ons huis producties maken, repeteren, monteren, in première gaan of de tour afsluiten. Het zijn de gezelschappen die onlosmakend aan ons eigen huis verbonden zijn. Philzuid is al sinds jaar en dag een huisgezelschap van Theater aan het Vrijthof. En ook Toneelgroep Maastricht, tegenwoordig gevestigd in de Bordenhal in Maastricht, is ooit begonnen onder de dakpannen van het Generaalshuis onder de naam Het Vervolg. Opera Zuid en SALLY maken het huis compleet.
OXYGEN is artist in residence en verblijft in Theater aan het Vrijthof voor een periode van twee jaar.

Toneelgroep Maastricht

TO­NEEL­GROEP
MAAS­TRICHT


Eén van de grote nationale toneelgezelschappen, stadsgezelschap van Maastricht en huisgezelschap van Theater aan het Vrijthof. In de voorstellingen staat een positief mensbeeld centraal.

> meer info

Opera Zuid

OPERA ZUID


Traditie en actualiteit komen samen in de producties van Opera Zuid. Vanuit de overtuiging dat opera je leven kan veranderen, reist het gezelschap door Nederland om nieuwe voorstellingen te delen met een zo groot en divers mogelijk publiek.

> meer info

 

Philzuid

PHILZUID
 

Hét orkest van Zuid-Nederland, gevestigd in twee standplaatsen: Maastricht en Eindhoven. Het orkest profileert zich landelijk en euregionaal met symfonische muziek op het hoogste niveau en innovatieve crossovers.

> meer info

OXYGEN

OXYGEN


De jonge, Maastrichtse choreograaf Jennifer Romen maakt met haar gezelschap OXYGEN indruk met gedetailleerde choreografieën en beeldende illusies. De komende twee jaar is het gezelschap artist in residence bij het theater.

> meer info

 

SALLY - Krijtje Mij

SAL­LY


SALLY maakt virtuoze en technisch uitdagende dansvoorstellingen voor kinderen, jongeren en iedereen jong van hart. Ze nodigt het jonge publiek en hun familie uit om via dans nieuwe werelden te beleven en eigen werelden te creëren.

> meer info