Theater aan het Vrijthof, theater & huis van makers  

ONZE HUIS- 
­GEZEL­SCHAP­PEN

 

Huisorkest philharmonie zuidnederland, Toneelgroep Maastricht, Opera Zuid, Sally Dansgezelschap. 
Het zijn onze huisgezelschappen en theatermakers die in ons huis producties maken, repeteren, monteren, in première gaan of de tour afsluiten. Het zijn de gezelschappen die onlosmakend aan ons eigen huis verbonden zijn. De philharmonie zuidnederland is al sinds jaar en dag gehuisvest in Theater aan het Vrijthof. En ook Toneelgroep Maastricht, tegenwoordig gevestigd in de Bordenhal in Maastricht, is ooit begonnen onder de dakpannen van het Generaalshuis onder de naam Het Vervolg. Opera Zuid en Sally Dansgezelschap Maastricht maken het huis compleet.

tgm til.jpg

TO­NEEL­GROEP
MAAS­TRICHT


Eén van de grote nationale toneelgezelschappen, stadsgezelschap van Maastricht en huisgezelschap van Theater aan het Vrijthof. Het gezelschap maakt toneelvoorstellingen waarin vijf kernwaarden belangrijk zijn: herkenbaar, kwetsbaar, menselijk, persoonlijk en Limburgs.

> meer info


OZ-LaBohe݀me-gen-05.jpg

OPERA ZUID


Opera Zuid maakt gepassioneerd en authentiek operatheater voor Nederland. Het gezelschap heeft de nostalgie van een kleurrijk, rondreizend circus maar koppelt dit aan een hedendaags gevoel voor passie.

> meer info

 

pzn tile.jpg

PHIL­HAR­MO­NIE
ZUID­NE­DER­LAND


Ons eigen huisorkest is hét orkest van Zuid-Nederland, gevestigd in twee standplaatsen: Theater aan het Vrijthof en Muziekgebouw Eindhoven. Het orkest profileert zich landelijk en euregionaal met symfonische muziek op het hoogste niveau en sterke innovatieve cross-overs.

> meer info


SALLY Dansgezelschap Maastricht

SAL­LY
DANS­GE­ZEL­SCHAP


SALLY Dansgezelschap Maastricht maakt virtuoze en technisch uitdagende dansvoorstellingen voor kinderen, jongeren en iedereen jong van hart. Ze nodigt het jonge publiek en hun familie uit om via dans nieuwe en andere werelden te beleven en eigen werelden te creëren.

> meer info