Theater aan het Vrijthof, theater & huis van makers  

ONZE HUIS- 
­GEZEL­SCHAP­PEN

 

Huisorkest Philzuid, Toneelgroep Maastricht, Opera Zuid, Sally Dansgezelschap. 
Het zijn onze huisgezelschappen en theatermakers die in ons huis producties maken, repeteren, monteren, in première gaan of de tour afsluiten. Het zijn de gezelschappen die onlosmakend aan ons eigen huis verbonden zijn. Philzuid is al sinds jaar en dag een huisgezelschap van Theater aan het Vrijthof. En ook Toneelgroep Maastricht, tegenwoordig gevestigd in de Bordenhal in Maastricht, is ooit begonnen onder de dakpannen van het Generaalshuis onder de naam Het Vervolg. Opera Zuid en Sally Dansgezelschap Maastricht maken het huis compleet.

tgm til.jpg

TO­NEEL­GROEP
MAAS­TRICHT


Eén van de grote nationale toneelgezelschappen, stadsgezelschap van Maastricht en huisgezelschap van Theater aan het Vrijthof. Het gezelschap maakt toneelvoorstellingen waarin vijf kernwaarden belangrijk zijn: herkenbaar, kwetsbaar, menselijk, persoonlijk en Limburgs.

> meer info

OZ-LaBohe݀me-gen-05.jpg

OPERA ZUID


Opera Zuid maakt gepassioneerd en authentiek operatheater voor Nederland. Het gezelschap heeft de nostalgie van een kleurrijk, rondreizend circus maar koppelt dit aan een hedendaags gevoel voor passie.

> meer info

 

15.10.2023 philzuid - philsurround (c) Liza Francois.jpg

PHILZUID


Ons eigen huisorkest is hét orkest van Zuid-Nederland, gevestigd in twee standplaatsen:  Maastricht en Eindhoven. Het orkest profileert zich landelijk en euregionaal met symfonische muziek op het hoogste niveau en sterke innovatieve cross-overs.

> meer info

SALLY Dansgezelschap Maastricht

SAL­LY
DANS­GE­ZEL­SCHAP


SALLY Dansgezelschap Maastricht maakt virtuoze en technisch uitdagende dansvoorstellingen voor kinderen, jongeren en iedereen jong van hart. Ze nodigt het jonge publiek en hun familie uit om via dans nieuwe en andere werelden te beleven en eigen werelden te creëren.

> meer info