024theater.jpg

Philzuid

Philzuid (voorheen pharmonie zuidnederland) is een ambitieus en flexibel symfonieorkest en geroemd voor de kwaliteit, het hechte samenspel en enthousiasme.

Het orkest staat onder de artistieke en zakelijke leiding van Stefan Rosu. De bevlogen orkestleden leveren maatwerk op het hoogste artistieke niveau. Het orkest staat onder muzikale leiding van Chef-dirigent Duncan Ward. Duncan koestert een warm enthousiasme voor een zeer breed repertoire. Hij voelt zich evenveel op zijn gemak in de authentieke uitvoeringspraktijk als in de grote werken van de hedendaagse opera. Bovendien is hij een fervent voorvechter van maatschappelijke muziekprojecten. Het orkest voert met muziek die varieert van Bachs Matthäus-Passion tot wereldpremières van hedendaagse componisten, letterlijk de complete symfonische muziekliteratuur uit. Hiervoor wordt samengewerkt met vertrouwde en nieuwe gastdirigenten en solisten.

Innovatie, cross-overs, over de grens en binding met de regio


Kenmerkend voor Philzuid is de grote aandacht voor innovatie met avontuurlijke cross-over programma’s zoals West Side Story, Film with Live Orchestra, Opera op de Parade en I-classics. Het orkest zoekt met deze projecten de grenzen van de traditionele orkestpresentatie op, maar presenteert zich tegelijkertijd als het orkest van de 21ste eeuw.

Verbindende kracht van muziek
Daarnaast blijft de verbinding met de regio op alle mogelijke manieren van levensbelang: van Limburgse Kerst en de unieke samenwerking met amateurs tot de populaire Carnavals- en Vastelaovendconcerten. Philzuid staat namelijk midden in de samenleving en beschouwt kunst en muziek niet alleen als iets voor in de concertzaal, maar als een significante relatie met de samenleving en daarmee de kwaliteit van leven van alle inwoners in Zuid-Nederland. In het seizoen 2021-2022 is weer een breed spectrum aan symfonische muziek te horen. Van avontuurlijke Nederlandse en wereldpremières tot populaire klassiekers en van groots bezette werken tot intieme kamermuzikale settings. Daarbij spelen relaties en verbindingen die de wereld omspannen een centrale rol in het hele seizoen.

zie ook:

 

> Serie-abonnementen 2023-2024

 

> PHILZUID.NL
 

F