Nederlandse Dansdagen

Nederlandse Dansdagen

30 SEP t/m 6 OKT 2022

De Nederlandse Dansdagen brengt elk jaar de top van de Nederlandse dans naar Maastricht om haar ongekende diversiteit en kwaliteit met het publiek te vieren. Van klassiek ballet tot urban, van avant-garde tot moderne dans, van meester tot jong talent en van performance art tot dans voor een jong publiek.

In 2022 viert hét dansfestival van Nederland haar 25e editie. Extra reden voor feest!

Theater aan het Vrijthof is het festivalhart dat bruist van topvoorstellingen, intieme premières en underground feestjes. De danstent op het Vrijthof maakt het jubileumfeest compleet. Van vrijdag 30 september tot en met zondag 1 oktober is dit een podium voor iedereen die zelf wil dansen, battelen, clubben, of gewoon dichtbij van dans wil genieten. 

Kaartverkoop
Het volledige festivalprogramma staat vanaf maandag 4 juli online. Vrienden van de Nederlandse Dans en abonnementhouders van Theater aan het Vrijthof hebben voorrang en kunnen al vanaf woensdag 6 juli om 10:00 uur tickets bestellen. De vrije verkoop gaat op zaterdag 9 juli om 10:00 uur van start.

Dans het hele jaar door
De Dansdagen zijn meer dan enkel een festival. Het hele jaar door wordt er gewerkt aan projecten om dans het podium te geven dat het verdient. Zo vinden er onder andere dansgesprekken plaats met dansprofessionals en belangenorganisaties binnen het dansveld en wordt er samengewerkt met culturele organisaties uit de regio om dans in Limburg op de kaart te zetten. Meer weten over de Dansdagen? Kijk op nederlandsedansdagen.nl

Word Vriend van de Nederlandse Dans
Om een podium de blijven bieden aan talentvolle makers, opkomende dansers en grote gezelschappen is extra steun meer dan welkom. Draag jij dans een warm hart toe? Word dan Vriend van de Nederlandse Dans en koop als allereerste tickets voor de jubileumeditie van de Nederlandse Dansdagen in 2022. Klik hier om te zien wat het betekent om een dansvriend te zijn.  

De 25ste editie van de Nederlandse Dansdagen 
Vrijdag 30 september t/m donderdag 6 oktober 2022