Nederlandse Dansdagen

Nederlandse Dansdagen

1 T/M 8 OKTOBER 2020
Beleef, ontdek én dans zelf bij Festival de Nederlandse Dansdagen. Elk jaar haalt het festival de top van de Nederlandse dans naar Maastricht. Van moderne dans tot klassiek ballet, van urban dance tot performance art.


Een hele week dans in Maastricht
Van donderdag 1 oktober t/m 8 oktober barst de 23e editie van Festival De Nederlandse Dansdagen los. Een hele week lang is de top van de Nederlandse danswereld in Maastricht om de ongekende diversiteit en kwaliteit van de Nederlandse dans met het publiek te vieren. 

Van grootmeesters tot talent
Tijdens de Nederlandse Dansdagen komt het hele palet van klassiek ballet en moderne dans tot urban dance en performance art voorbij. Het festival presenteert dans op vele bijzondere locaties verspreid over de stad, met Theater aan het Vrijthof als bruisend festivalhart. Zeven dagen lang is Maastricht dé plek waar grootmeesters, aanstormend talent en publiek elkaar ontmoeten bij voorstellingen, open studio’s, masterclasses, lezingen, films en warming-ups. 

Premières en dansprijzen
Elke editie telt een aantal exclusieve premières, waaronder nieuw werk van prijswinnaars uit 2019. Andere hoogtepunten zijn Meesterwerken en het Nederlandse Dansdagen Gala waarbij de belangrijkste dansprijzen, waaronder de Zwanen, uitgereikt worden. 

Kaartverkoop
Houd deze pagina in de gaten over informatie rondom de start kaartverkoop van het festival in 2020. Abonnementhouders van Theater aan het Vrijthof en Vrienden van de Nederlandse Dansdagen hebben voorrang en krijgen als eerste de mogelijkheid kaarten te kopen.

Meer informatie over Festival De Nederlandse Dansdagen vindt u op nederlandsedansdagen.nl.