Nederlandse Dansdagen

Nederlandse Dansdagen

1 T/M 8 OKTOBER 2020
Beleef, ontdek én dans zelf bij Festival de Nederlandse Dansdagen. Elk jaar haalt het festival de top van de Nederlandse dans naar Maastricht. Van moderne dans tot klassiek ballet, van urban dance tot performance art.


Speciale editie Nederlandse Dansdagen 2020
De Nederlandse Dansdagen opent in 2020 haar digitale podium. Met de aftrap vanuit dit digitale theater tijdens de Avond van de Nederlandse Dans op 1 oktober 2020 nodigt het festival iedereen uit om samen een week lang online dans te beleven, mee te praten, samen te maken, te dansen en elkaar online te ontmoeten. Het online festival toont de rijke diversiteit en de absolute top van de Nederlandse dans en is daarmee voor iedereen toegankelijk. 

#dansmetmij
De Dansdagen roept tijdens deze speciale editie iedereen op tot ‘dans met mij’, een uitnodiging om ons met elkaar te verbinden. Dans wordt dichterbij gebracht, thuis bij het publiek, om juist de afstand te verkleinen en dichtbij te komen. Misschien wel dichterbij dan ooit.  #dansmetmij is het centrale thema van deze editie van de Dansdagen én een uitnodiging. Een uitnodiging aan publiek, makers, gezelschappen, amateurs en opleidingen om samen te bewegen naar, en online vorm te geven aan de nieuwe tijd. Zodat we ook straks met de danssector en het danspubliek sterker uit deze crisis komen en de kansen hebben benut om een vruchtbare toekomst met elkaar te creëren. 

Festivalprogramma
Het complete festivalprogramma wordt 1 september 2020 bekendgemaakt. Houd de website nederlandsedansdagen.nl in de gaten voor updates en informatie.

De Nederlandse Dansdagen Digitaal 
1 - 8 oktober 2020 – online via www.nederlandsedansdagen.nl
Programma bekend: 1 september 2020 
Meer informatie: www.nederlandsedansdagen.nl