Nederlandse Dansdagen

Nederlandse Dansdagen

30 SEP t/m 7 OKT 2021
De 23ste editie van Festival de Nederlandse Dansdagen was heel bijzonder én ging met succes digitaal. Het digitale festivalplatform realiseerde bijna 25.000 bezoeken. Het diverse programma bestond onder andere uit 7 virtuele residenties met online premières, een televisieprogramma op NPO 2, Op pad met Redo, warming-ups van Maas Theater En Dans, workshops en masterclasses, een filmprogramma samen met Cinedans en Lumière Cinema en een programma voor (inter)nationale professionals. 
En er is goed nieuws! Een groot gedeelte van het platform met een rijk aanbod, staat wegens de grote belangstelling nog online tot en met 18 oktober 2020. Dus heb je iets gemist of wil je iets opnieuw bekijken? Kijk dan op nederlandsedansdagen.nl 


Speciale editie Nederlandse Dansdagen 2020
De Nederlandse Dansdagen opende in 2020 haar digitale podium. Met de aftrap vanuit dit digitale theater tijdens de Avond van de Nederlandse Dans op 1 oktober 2020 nodigde het festival iedereen uit om samen een week lang online dans te beleven, mee te praten, samen te maken, te dansen en elkaar online te ontmoeten. Het online festival toont de rijke diversiteit en de absolute top van de Nederlandse dans en is daarmee voor iedereen toegankelijk. 

#dansmetmij
De Dansdagen roept tijdens deze speciale editie iedereen op tot ‘dans met mij’, een uitnodiging om ons met elkaar te verbinden. Dans wordt dichterbij gebracht, thuis bij het publiek, om juist de afstand te verkleinen en dichtbij te komen. Misschien wel dichterbij dan ooit.  #dansmetmij is het centrale thema van deze editie van de Dansdagen én een uitnodiging. Een uitnodiging aan publiek, makers, gezelschappen, amateurs en opleidingen om samen te bewegen naar, en online vorm te geven aan de nieuwe tijd. Zodat we ook straks met de danssector en het danspubliek sterker uit deze crisis komen en de kansen hebben benut om een vruchtbare toekomst met elkaar te creëren. 

De Nederlandse Dansdagen Digitaal
 1 - 8 oktober 2020 – online via
nederlandsedansdagen.nl

Festival de Nederlandse Dansdagen 2021
Save the date: 30 september - 7 oktober 2021