Nederlandse Dansdagen

Nederlandse Dansdagen

1 T/M 6 OKTOBER 2019
NDD2019_Save the Date logo.png
Beleef, ontdek én dans zelf bij Festival de Nederlandse Dansdagen. Elk jaar haalt het festival de top van de Nederlandse dans naar Maastricht. Van moderne dans tot klassiek ballet, van urban dance tot performance art.


KAARTVERKOOP START 3 juli, 12:00 uur 

Zes dagen dans in Maastricht
Dinsdag 1 oktober barst de 22e editie van Festival De Nederlandse Dansdagen los. Zes dagen lang is de top van de Nederlandse danswereld in Maastricht om de ongekende diversiteit en kwaliteit van de Nederlandse dans met het publiek te vieren. 

DANSEZ - PLAY - ONTMOET

SCHAU - EXPLORE


Van grootmeesters tot talent
Tijdens de Nederlandse Dansdagen komt het hele palet van klassiek ballet en moderne dans tot urban dance en performance art voorbij. Het festival presenteert dans op 20 bijzondere locaties verspreid over de stad, met Theater aan het Vrijthof als bruisend festivalhart. Zes dagen lang is Maastricht dé plek waar grootmeesters, aanstormend talent en publiek elkaar ontmoeten bij voorstellingen, open studio’s, masterclasses, lezingen, films en warming-ups. Net als vorig jaar komt er opnieuw één festivaldag bij, met als doel: één hele week Nederlandse dans in 2020. 

Premières en dansprijzen
Deze editie telt een aantal exclusieve premières, waaronder de wereldpremière van unmute van choreograaf Keren Levi en componist Yannis Kyriakides. Andere hoogtepunten zijn Meesterwerken (voorheen het Nederlandse Dansdagen Feest) en het Nederlandse Dansdagen Gala waarbij de belangrijkste dansprijzen, waaronder de Zwanen, uitgereikt worden. U kunt erbij zijn! 

Kaartverkoop
Vanaf 11 mei kunt u voor een select voorproefje van voorstellingen tijdens het festival bestellen, houd daarvoor de website in de gaten. De kaartverkoop voor het gehele festival start op woensdag 3 juli. Abonnementhouders van Theater aan het Vrijthof en Vrienden van de Nederlandse Dansdagen hebben voorrang en kunnen respectievelijk vanaf 6 mei en 1 juli al kaarten kopen. 

Meer informatie over het complete programma van Festival De Nederlandse Dansdagen vindt u op nederlandsedansdagen.nl.

Boek een serie
Tijdens de Nederlandse Dansdagen is de top van de Nederlandse danswereld zes dagen lang in Maastricht te gast om de ongekende diversiteit en kwaliteit van de Nederlandse dans met het publiek te vieren. Er is zoveel moois om uit te kiezen, daarom helpen we graag een handje. Speciaal voor u hebben we enkele series op maat samengesteld. En het leuke is dat deze series u ook nog eens korting opleveren.

> BEKIJK SERIES