Festival - Musica Sacra Maastricht

Musica Sacra Maastricht

15 T/M 17 SEP 2023

Het derde weekend van september staat de Maastrichtse binnenstad geheel in het teken van Musica Sacra Maastricht. Het vierdaagse kunstenfestival is steeds opgebouwd rondom een jaarlijks wisselend thema dat de sleutelrol vervult door het gehele programma, dat jaarlijks bestaat uit zo’n 100 programmaonderdelen.

Het programma bestrijkt de volledige breedte van genres, stijlen en tijdperken, uitgevoerd door nationale en internationale topmusici en –ensembles met nieuw en jong talent. Naast de muziekprogrammering wordt er een uitgebreid programma van theater, film, dans, expositie, lezingen en excursies aangeboden. Veel programmaonderdelen worden speciaal geproduceerd voor Musica Sacra Maastricht en gaan tijdens het festival in première. 

Musica Sacra Maastricht is sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw uitgegroeid van een Europees festival van religieuze muziek tot een breed geprogrammeerd kunstenfestival met topmuziek uit alle tijden en vindt plaats in Theater aan het Vrijthof en op vele bijzondere locaties in de historische binnenstad van Maastricht.

Festivalthema’s van afgelopen jaren waren: ‘De weg’ (2015), ‘Offer van Liefde’ (2016), ‘In het Begin’ (2017), ‘Vergelden – Vergeven – Verzoenen’ (2018),  ‘Bidden & Smeken’ (2019), 'Aanvaarding en Berusting' (2020), 'Moeder Aarde' (2021) en 'Exodus' (2022).

Musica Sacra 2023: Barmhartigheid
Het festivalthema van 2023 is Barmhartigheid.

> Volledig festivalprogramma