Festival - Musica Sacra Maastricht

Musica Sacra Maastricht

16 t/m 18 SEP 2022

Het derde weekend van september staat de Maastrichtse binnenstad geheel in het teken van Musica Sacra Maastricht. Het vierdaagse festival is steeds opgebouwd rondom een jaarlijks wisselend thema dat de sleutelrol vervult door het gehele programma, dat jaarlijks bestaat uit zo’n 100 programmaonderdelen.

Het programma bestrijkt de volledige breedte van genres, stijlen en tijdperken, uitgevoerd door nationale en internationale topmusici en –ensembles met nieuw en jong talent. Naast de muziekprogrammering wordt er een uitgebreid programma van theater, film, dans, expositie, lezingen en excursies aangeboden. Veel programmaonderdelen worden speciaal geproduceerd voor Musica Sacra Maastricht en gaan tijdens het festival in première. 

Musica Sacra Maastricht is sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw uitgegroeid van een Europees festival van religieuze muziek tot een breed geprogrammeerd kunstenfestival met topmuziek uit alle tijden en vindt plaats in Theater aan het Vrijthof en op vele bijzondere locaties in de historische binnenstad van Maastricht.

Festivalthema’s van afgelopen jaren waren: ‘De weg’ (2015), ‘Offer van Liefde’ (2016), ‘In het Begin’ (2017), ‘Vergelden – Vergeven – Verzoenen’ (2018),  ‘Bidden & Smeken’ (2019) en 'Aanvaarding en Berusting' (2020) Moeder Aarde (2021)

Festivalthema Musica Sacra 2022: Exodus
De volgende editie van Musica Sacra vindt plaats van 16 t/m 18 september 2022. Het nieuwe festivalthema is Exodus, dat in het teken staat van het iconische Bijbelse verhaal over vluchten en migreren.

Waar mensen in drommen vrolijk op weg gaan naar koopfestijnen, zonnige stranden of pistes spreken we wel van een exodus. Dat is een lichtzinnig gebruik van de term, zeker in vergelijking met het trieste record – onlangs gemeld – van honderd miljoen vluchtelingen wereldwijd. Die maken een exodus door in de ware zin van het woord: onder erbarmelijke omstandigheden genoodzaakt op pad te gaan langs onbekende routes naar onzekere bestemmingen en met een geringe kans om ooit nog terug te keren. Eén op de zeventig mensen is nu ontheemd, op de vlucht, radeloos op weg naar minder slecht en misschien wat beter.

Start Kaartverkoop Musica Sacra 2022
De kaartverkoop voor vrienden start op maandag 18 juli om 10:00 uur. De vrije verkoop start op woensdag 20 juli om 10:00 uur.

 

volledig programma:

MUSICASACRAMAASTRICHT.NL

F