Oxygen.png

Oxygen neemt intrek in theater aan het vrijthof

Urban dansgezelschap is nieuwe artist in residence

Maastricht, dinsdag 9 januari 2024 - Het Maastrichtse urban dansgezelschap Oxygen van Jennifer Romen is tijdelijk ingetrokken in Theater aan het Vrijthof. Concreet betekent dit dat Oxygen de ruimtes aan de Statenstraat in gebruik neemt en de rol van artist in residence vervult. Ook Oxygen Academy of Dance vestigt zich in het theatergebouw. Theater aan het Vrijthof biedt met deze samenwerking regionaal talent de kans om zich verder te ontwikkelen.

Zowel Oxygen als Oxygen Academy of Dance vestigen zich tijdelijk in het theater. De Academy is bestemd voor talenten die hun toekomst zien in de professionele danswereld en leidt danstalenten op tot allround uitvoerend danser. Oxygen gaat de ruimtes aan de Statenstraat twee jaar lang in gebruik nemen, tot en met 31 december 2025. Op deze manier worden de ruimtes benut tot aan de start van de bouw van de nieuwe Middenzaal. 
 
Artist in residence
Met deze samenwerking wordt Oxygen de komende twee jaar artist in residence bij Theater aan het Vrijthof. In deze rol creëren, repeteren, monteren en starten (of eindigen) zij hun landelijke tournees in ‘ons huis’ in Maastricht. Nieuwe voorstellingen van Oxygen worden in coproductie met het theater gemaakt en gaan in de Papyruszaal in première.

Theater aan het Vrijthof is verheugd over deze nieuwe samenwerking en verwelkomt Oxygen graag in huis. “Oxygen is een uniek, jong gezelschap dat acteert op wereldniveau. Met hun danslessen en -producties brengen zij een publiek mee dat wij normaal niet in het theater hebben. Wij zijn daarom ook trots dat we ze in Maastricht kunnen behouden,” aldus directeur Brigitte van Eck. Ook Oxygen kijkt uit naar de samenwerking. Stella Donners, coördinator van Oxygen Academy of Dance: “Wij zijn heel dankbaar en trots om bij Theater aan het Vrijthof welkom te worden geheten en hier de ontwikkeling op alle geplande gebieden voort te zetten.”

Over Oxygen
Oxygen is Limburgs eerste urban dansgezelschap, opgericht door de Maastrichtse danser en choreograaf Jennifer Romen. Na optredens bij (inter)nationale televisieprogramma’s als Dance Dance Dance, Got Talent en World of Dance, maakte het gezelschap in 2023 de stap naar het theater met de voorstelling Delusion. In 2024 staat Oxygen opnieuw in de theaters met een reprise van de voorstelling. Deze tournee start op 15 januari in Theater aan het Vrijthof. 

15.01.2024 OXIGEN - DELUSION 2.0 (c) HRN Entertainment en Irene van Wel (1).jpeg

OXYGEN | Jennifer Romen

Delusion (reprise)