LOCA­TIES

Naast voorstellingen en concerten in ons eigen huis, programmeert Theater aan het Vrijthof veelvuldig op andere locaties in de stad. We stellen onze speelplekken graag aan u voor.

zie ook
locaties huren

Theater aan het Vrijthof.jpg

THEATER AAN HET VRIJTHOF

Vrijthof 47

Op de fundamenten van het klooster van de Witte 
Vrouwen waarop het Generaalshuis gebouwd werd,
is sinds 1992 Theater aan het Vrijthof gevestigd. Het gebouw heeft in de loop van de tijd vele functies gekend: bureau van de gemeenteontvanger, politiebureau,  stadsbibliotheek, stadsarchief, stedelijk museum en conservatorium.

> MEER INFO

De Bordenhal.JPG

DE BORDEN­HAL

Plein 1992-15

De Bordenhal is de thuisbasis van Toneelgroep Maastricht. Gelegen aan de oostelijke oever van de Maas, beschikt het over een moderne, multifunctionele ‘vlakke vloer’-zaal met ongeveer 160 zitplaatsen.

> MEER INFO
 

AINSI2.png

AINSI

Lage kanaaldijk 112-113

Aan de rand van Maastricht is een uniek pand te vinden dat ruimte biedt aan activiteiten die de grenzen van de podiumkunstdisciplines opzoeken en overschrijden, zodat nieuwe mengvormen ontstaan. AINSI is een huis van makers en een broedplaats voor podiumkunsten en jong talent.

> MEER INFO

Sint Janskerk 4582 (c) Hugo Thomassen.jpg

SINT JANS­KERK

Henric van Veldeke­plein

De Sint Janskerk is een monumentaal kerkgebouw dat kenmerkend is voor het historische stadsbeeld van Maastricht. De kerk is gelegen aan het Vrijthof, tegenover het theater, en zorgt voor een zeer sfeervolle belevenis van onze klassieke muziekconcerten.

> MEER INFO

 

Locaties-Bonnefantenmuseum (2).jpg

BON­NE­FANTEN
MU­SEUM

Avenue Ceramique 250

Het Bonnefantenmuseum is een museum voor beeldende kunst in Maastricht. Samen met het museum organiseert Theater aan het Vrijthof de reeks Muziek in het Bonnefanten.

> MEER INFO

 

Theater a-h Vrijthof Cellebr.0787.jpg

CELLE­BROE­DERSKAPEL

Celle­broeders­straat 4

Verscholen achter een monumentale poort op de 
Brusselsestraat is de Cellebroederskapel, een van 
Maastrichts meest verborgen monumenten, te vinden. De kapel biedt, met een fenomenale akoestiek, een perfecte setting voor onze kamermuziekconcerten.

> MEER INFO

 

Locaties-Onze-Lieve-Vrouwe-Basiliek (3).jpg

ONZE LIEVE
VROUWE­BASI­LIEK

Onze Lieve Vrouweplein 7

De Onze Lieve Vrouwebasiliek is een romaanse kerk in het centrum van Maastricht, gelegen aan het gelijknamige Onze Lieve Vrouweplein. De kerk en kapel zijn dagelijks geopend en vrij toegankelijk. Een zeer bijzondere en authentieke locatie met een prachtige akoestiek.

> MEER INFO

 

Locatie-Toneelacademie (1).jpg

TO­NEEL­ACA­DE­MIE
MAAS­TRICHT

Len­culen­straat 31-33


De Toneelacademie Maastricht werd in 1950 opgericht. In de theaterzaal worden voorstellingen gegeven; door studenten van de eigen opleidingen maar wordt tevens gebruikt voor het programma van Theater aan het Vrijthof.

> MEER INFO

 

Locaties-Centre-Ceramique (5).jpg

CENTRE CÉRA­MIQUE

Avenue Céramique 50


Centre Céramique is het centrum voor kunst, cultuur en educatie. Deze moderne locatie is gericht op het verbinden van informatievoorziening en cultuur voor jong en oud.

> MEER INFO

 

Theater Kumulus2.jpg

THEATER KU­MU­LUS

Herbenus­straat 89


Kumulus is het centrum voor amateurkunstbeoefening in Maastricht en omstreken. Naast lessen en cursussen in muziek, dans, beeldende kunsten en theater & musical, leent het theater van Kumulus zich uitstekend voor kleine voorstellingen.

> MEER INFO

Entree Sint Servaas Basiliek.jpg

SINT SER­VAAS­BASILIEK

Keizer Karelplein 4


De middeleeuwse Sint Servaasbasiliek wordt beschouwd als de oudste in gebruik zijnde kerk van Nederland. De Keizerzaal, die ooit zicht bood op het priesterkoor, is een imposante ruimte waar Theater aan het Vrijthof intieme concerten ten gehore brengt.
 

> MEER INFO

Conservatorium_MG_0152.jpg

CON­SER­VA­TOR­IUM MAASTRICHT

Bonne­fanten­straat 15


Conservatorium Maastricht is een internationaal georiënteerd conservatorium dat (inter)nationale studenten opleidt in de richtingen Klassiek, Jazz/Pop en Docent Muziek.

> MEER INFO

 

Locaties Theresiakerk (c) Jean Pierre Geussens.jpg

OPUS 9 (THER­ESIA­KERK)

Sint Theresia­plein 9

Deze kerk is gelegen aan het Theresiaplein in de wijk Biesland, aan de rand van het Maastrichtse stadscentrum en is vernoemd naar de 19e-eeuwse Franse non Theresia van Lisieux. Sinds 8 maart 2023 is de Theresiakerk de thuisbasis van Philzuid waar de kantoren zijn gehuisvest en waar het orkest zal repeteren.

> MEER INFO

Locatie Sappi.jpg

SAPPI PAPIERFABRIEK

Biezenweg 16

SAPPI Maastricht, houdt zich sinds 1850 bezig met de fabricage van papier. Het bedrijf stond achtereenvolgens
bekend onder de namen Lhoest Weustenraad & Cie, Lhoest Lammens & Cie, Koninklijke Nederlands[ch]e Papierfabriek,
KNP-Leykam / KNP-BT en Sappi Maastricht (1997-nu).
 

> MEER INFO