Meer verdieping rondom de voorstellingen

CONTEXT

De diepte in met workshops, randprogramma’s en nagesprekken. Bent u op zoek naar meer verdieping rondom de voorstelling? Dan biedt het contextprogramma van Theater aan het Vrijthof uitkomst. Een bezoek aan het theater is vaak meer dan alleen een avond of middag uit. Om die reden organiseren we diverse activiteiten zoals openbare repetities, talkshows, rondleidingen, masterclasses, nagesprekken en workshops.  Hieronder vindt u onze contextprogrammering. Een aantal activiteiten wordt in de loop van het seizoen via de nieuwsbrief en op de website bekend gemaakt.

Festival - Musica Sacra Maastricht

EXPOSITIES

BEELDENDE KUNST

Het hele jaar door vormen de foyers van Theater aan het Vrijthof het decor voor diverse kunstexposities die tijdens de openingstijden van het theater te bezichtigen zijn. Tijdens festivals zijn ook exposities op andere locaties in het programma opgenomen. 

> MEER INFO


Festival - Musica Sacra Maastricht

BELEEF OPERA MET LEN VAN SCHAIK


Een bezoek aan opera is een avond vol prachtige melodieën, drama’s vol grote emoties, romantiek en passie. Onze eigen opera-deskundige Len van Schaik neemt u mee door het operaprogramma en de ontstaansgeschiedenis van het genre. Haar vertellingen worden afgewisseld met mooie muziekfragmenten. 


Festival - Musica Sacra Maastricht

WORKSHOPS

Leren door te doen

Wilt u niet alleen toekijken, maar ook zelf meedoen? Dat kan tijdens onze workshops. Op een leuke manier leert u hierin vaardigheden die u erna direct in de praktijk kunt brengen. Leer bijvoorbeeld striptekenen, hoofdreizen of dansen samen met uw peuter!

> MEER INFO


Opera-Zuid-Fantasio (4).jpg

WERKTHEATERS 

EN OPENBARE REPETITIES

Hoe kruipt een acteur in de huid van zijn personage? Wat doet een regisseur om een tekst te laten leven? Of hoe komt een operaproductie tot stand? In de aanloop naar de premières van onze huisgezelschappen Toneelgroep Maastricht, Opera Zuid, SALLY Dansgezelschap Maastricht en philharmonie zuidnederland worden diverse randprogramma’s georganiseerd: van een openbare lezing en rondleidingen tot werktheaters waarbij u bijvoorbeeld een regisseur aan het werk ziet.

 


Festival - Musica Sacra Maastricht

GRATIS INLEIDINGEN

bij dans en toneel

Een groot aantal theater- en dansvoorstellingen wordt voorafgegaan door een inleiding. Die zijn in Theater aan het Vrijthof gratis te bezoeken. Een regisseur, choreograaf of dramaturg geeft u diens kijk op de voorstellingen en de achtergronden daarbij. Bij de concerten van philharmonie zuidnederland ontvangt u een digitale inleiding in de servicemail. 

 

Festival - Musica Sacra Maastricht

NAGESPREKKEN 

IN GESPREK NA AFLOOP VAN DE VOORSTELLING

Op grond van de thematiek van bepaalde theatervoorstellingen is er soms behoefte om na afloop nog even na te kunnen praten, te reflecteren en een bepaald thema in een context te zetten. Bij diverse voorstellingen worden daarom nagesprekken aangeboden.