09.02.2025 - Barbara Pravi - LRS (c) Lisa Boostani.jpg

barbara Pravi met nieuwe theatertour naar Maastricht

Franse chanteuse brengt nieuwe singles én album uit

Maastricht, donderdag 14 maart 2024 - Barbara Pravi komt terug naar de Nederlandse theaters! Na een jaar afwezigheid is de Franse chanteuse terug met de nieuwe singles Bravo en Marianne én een nieuw album dat in het najaar van 2024 verschijnt. Barbara Pravi is op zondag 9 februari 2024 met haar Theatertour te zien in Theater aan het Vrijthof. De kaartverkoop is gestart.

Barbara Pravi - Tickets

Barbara Pravi

Theatertour

Nieuwe singles in aanloop naar album
Na een jaar afwezigheid is Barbara Pravi terug, en hoe. Met haar nieuwe single Bravo en een nieuw album dat in het najaar van 2024 verschijnt. Dit is ook het startpunt van een nieuwe Europese tour waarbij ze in select aantal Nederlandse concertzalen en theaters te zien zal zijn, waaronder Theater aan het Vrijthof. Als voorvechter van vrouwenrechten brengt Pravi tevens elk jaar een single uit voor Internationale Vrouwendag. Vorige week lanceerde ze het nummer Marianne in samenwerking met de Iraanse Golshifteh Farahani.

Franse chansonmuziek in een hedendaagse interpretatie
Tijdens haar eerste theatertour stond ze maar liefst 120 keer op de planken in meer dan 20 landen, met in Nederland enkel uitverkochte zalen. Pravi bewijst een artiest te zijn die zingt en leeft voor haar publiek. De muziek van de chanteuse is stevig geworteld in de Franstalige traditie. Ze laat zich inspireren door grootheden als Jacques Brel en Edith Piaf en verwerkt deze invloeden in een frisse, hedendaagse interpretatie van het Franse levenslied. In 2022 werd ze bekroond tot ‘Female Revalation’ bij de Victoires de la Musique met haar debuutalbum On n’enferme pas les oiseaux.

Eurovisie Songfestival
Barbara Pravi gooide hoge ogen op het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam, waar ze met haar single Voilà de tweede plaats behaalde. Ook schreef ze samen met Franse artiest Igit twee nummers voor Frankrijks deelname aan het Junior Eurovisie Songfestival van 2019 en 2020. Hun nummer J’imagine, gezongen door Valentina, won uiteindelijk de festivaleditie van 2020.