AINSI @Laurens Bouvrie 1Y1A7968.JPG

Kindermuziekweek

Van 5 tot en met 14 april 2024 vindt de zesde editie van de Kindermuziekweek plaats. Tijdens de Kindermuziekweek laten wij kinderen uit de regio én hun familie kennis maken met de combinatie van muziek én theater!

Muziektheater prikkelt de zintuigen en spreekt een breed publiek aan; zo is er voor iedereen iets te beleven en te ontdekken. Tijdens de nationale Kindermuziekweek hebben wij daarom een breed aanbod aan educatieve voorstellingen voor scholen in de regio. In het weekend, op 6 en 7 april, geniet je samen met je kind van de diverse programmering voor alle leeftijden: LOU (10+), Van 't padje (6+), Jakob en de zeven gevaren (6+), en Wij Bouwen Een Stad (4+).

Kindermuziekweek 2024: Energie
Het thema van de Kindermuziekweek 2024 is Energie. Hieronder kun je alle soorten energie scharen die in je opkomen; van wind- of zonne-energie, energie die je krijgt van gezond eten, goed slapen, bewegen of de energie die je voelt als je muziek hoort of maakt.

Kindermuziekweeklied 
Ook het Kindermuziekweeklied staat in het teken van het thema. Jan Groenteman – winnaar van de Willem Wilminkprijs 2022 en genomineerd voor 2023 – schreef de tekst. De Willem Wilminkprijs is een vakjuryprijs voor het beste kinderlied. 
Het Kindermuziekweeklied wordt gezongen door Duron, finalist van het Junior Songfestival 2023. Zijn reactie:

“Supergaaf dat ik dit jaar de zanger ben. Met het nummer Energie hoop ik kinderen te inspireren om iets met muziek te gaan doen”