Jennifer Romen - Oxygen - Delusion

Eerste urban dansgezelschap uit Limburg bestormt de landelijke theaters

Oxygen  |  Jennifer Romen

Het nieuwe jaar zal voor Jennifer Romen en haar dansgezelschap Oxygen in het teken staan van een landelijke theatertour. Hiermee schrijven ze geschiedenis en zijn ze het eerste urban dansgezelschap uit Limburg ooit dat de theaters bestormt. Delusion heet de eerste theatertour van het dansgezelschap dat internationaal bekend is door deelname aan programma’s als ‘Dance Dance Dance’, ‘Dance as One’, ‘Got Talent’ en NBC’s ‘World of Dance’ met Jennifer Lopez. De dansvoorstelling gaat op maandag 16 januari 2023 in première in Theater aan het Vrijthof in Jennifer haar thuisstad Maastricht.

Met Delusion wordt het publiek in drie delen meegenomen in het leven van een adolescent die volwassen wordt. Romen noemt de voorstelling ‘eye candy’, met dans, visuele illusies, lichtspel en props waardoor het publiek steeds op het verkeerde been wordt gezet. Het dansgezelschap introduceert met Delusion een nieuwe kunstvorm in het theater. 

“Het idee van een theatertour speelde al langer. Het voelt ook echt alsof al het werk van de afgelopen jaren samenkomt. Ik heb tot nu toe heel doelgericht werk gedaan. Bij ‘Dance, Dance, Dance’ bijvoorbeeld lever je wekelijks minimaal drie choreografieën af. Nu kan ik eindelijk eens optimaal te werk gaan. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat ik twee maanden kon repeteren voor een voorstelling,” lacht ze verwonderd. “De meeste mensen zijn onder de indruk van al die competities en tv-programma's. Zelf dacht ik al langer, ‘kon ik maar eens laten zien wat ik écht in huis heb’,” legt Jennifer uit.

Jennifer Romen begon op haar twaalfde met dansen en deed de vooropleiding dans in Maastricht. Ze brak haar opleiding aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg met haar propedeuse af om terug te keren naar de Limburgse hoofdstad. Ze richtte dansgezelschap Oxygen op, doceerde dans aan de Opleiding Dans Maastricht en nam deze uiteindelijk over waarin ze de naam veranderde naar Oxygen – Academy of Dance. Met Oxygen won zij ‘Dance as One’ op SBS6, deed mee in Frankrijk aan ‘Got Talent’ en won daar de Golden Buzzer en schopte het vervolgens tot de finale van NBC’s ‘World of Dance’ in de Verenigde Staten. Bij dit programma waren ze publieksfavoriet en kregen ze meerdere staande ovaties van jurylid Jennifer Lopez. 

Delusion is mede tot stand gekomen dankzij de steun van Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Maastricht, Fonds Podiumkunsten, Via Zuid, SALLY Dansgezelschap Maastricht en Impact Entertainment.