donker_broadway kopiëren.jpg

Maastricht is Broadway
Aan De Maas

Voor een avond musical hoeft u komend seizoen echt niet naar New York of London. Theater aan het Vrijthof kent namelijk een lange traditie van grote shows en musicals. 

Zo keert de romantische musical Mamma Mia! met de hits van ABBA weer terug naar het theater in een gloednieuwe versie. De rauwe rockmusical Jesus Christ Superstar komt naar Maastricht in een regie van Ivo van Hove. Zangeres Simone Kleinsma viert haar jubileumjaar met de nieuwe Nederlandse musical De Hospita. Mees Kees krijgt een eigen musical, geïnspireerd op de succesvolle kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave.

MAMMA MIA!

VR 17 T/M ZO 19 NOV & DI 21 T/M ZO 26 NOV

Here we go again! De muziek van ABBA is weer net zo populair als in eerdere hoogtijdagen, dus tijd voor een gloednieuwe versie van de internationale musicalsensatie. MAMMA MIA! is een absoluut feest met de grootste hits van ABBA, verpakt in een heerlijk verhaal vol romantiek en humor. De hoofdrollen worden gespeeld door een ware sterrencast, bestaande uit o.a. de Limburgse Brigitte Heitzer als Donna, René van Kooten als Sam en Soraya Gerrits als Sophie.

Broadway aan de Maas

Jesus Christ Superstar

WO 6 T/M ZO 10 MRT 2024

Jesus Christ Superstar is dé theaterbeleving van 2024. Een verhaal voor en ván onze tijd, dat je gegarandeerd aan het denken zet. In een nieuwe, epische versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove en met een sterrencast van onder andere Jeangu Macrooy (Jezus), Freek Bartels (Judas), Edwin Jonker (Pilatus), Alex Klaasen (King Herod), Magtel de Laat (Maria Magdalena) en de beste talenten uit binnen- en buitenland. De tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen de basis voor dit volledig in het Engels gezongen theaterspektakel.

Broadway aan de Maas

De Hospita

DI 2 T/M DO 4 JAN 2024

Simone Kleinsma viert haar jubileumjaar met De Hospita, een nieuwe, speciaal voor haar geschreven, Nederlandse musical. De musical neemt je mee naar het hedendaagse Amsterdam én naar het bruisende Parijs van de vorige eeuw. Meeslepende nummers uit het Franse songbook, een sterrencast met onder andere Paul Groot en een live orkest brengen de revue van toen - in een oogstrelend eigentijds jasje - terug naar de Nederlandse theaters. Een musical met humor en ontroering, over de herkenbare verschillen tussen jong en oud en de kracht van ware liefde. 

Broadway aan de Maas

Mees Kees op kamp (8+)

ZO 7 JAN 2024

Na de succesvolle kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave en een hele reeks filmhits in de bioscoop, komt de leukste meester van Nederland eindelijk naar het theater. Mees Kees krijgt een eigen musical! Dit keer gaat hij met zijn klas op kamp naar de duinen. Omdat mevrouw Dreus wil dat het een leerzame werkweek wordt, geeft ze Mees Kees een goed dichtgetimmerd werkplan mee. Maar Mees Kees zou Mees Kees niet zijn als hij zelfs van het werkplan van Dreus een geweldig kamp weet te maken! Dus pak je tent en je tandenborstel, want je mag mee op kamp!

<Afbeelding (ID 8822) bestaat niet>