Sneak Peek

VIA ZUID

20.10.2023 VIA ZUID - Sneak Peek

Ga op theatrale blind date met de Sneak Peek van VIA ZUID! Ontdek beloftevolle makers en nieuw werk. 

Sneak Peeks zijn theatrale blind dates voor publiek, dat in is voor iets nieuws en het leuk vindt om beloftevolle makers op het gebied van theater, dans en muziek aan het werk te zien en te ‘ontdekken’. Tijdens een Sneak Peek presenteren een of meerdere makers hun nieuwste werk. Vaak zijn dit prille, verrassende voorstellingen. De makers zijn verbonden aan VIA ZUID – Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg. Een vast onderdeel van de Sneak Peeks is een nagesprek waarin het publiek feedback mag geven en de makers een uniek inkijkje geven in de totstandkoming van hun werk. Het programma van een Sneak Peek wordt ongeveer een maand van tevoren bekendgemaakt, maar alvast reserveren voor dit theateravontuur is sowieso de moeite waard. Laat je verrassen door de nieuwste generatie podiumtalent!

Programma vrijdag 20 oktober

Vrijdag 20 oktober staan Edis Pajazetovic en Annelie Koning in de spotlights. Edis zal met zijn band de EP-release van Edis wat het is presenteren, gevoed door zijn persoonlijke levensverhaal. Annelie presenteert een muzikaal performance onderzoek naar de relatie tussen performer en publiek. 

Foto Edis Sneak Peek.jpg


"Ik ben Edis Pajazetovic, geboren in het jaar 1983 in voormalig Joegoslavië. Op mijn 15e verliet ik mijn Balkan bakermat en vond ik mijn nieuwe thuishaven in Nederland. Ik zie mezelf als storyteller, elektro-akoestisch componist en muziekproducer. Mijn grootste passie ligt bij de poëzie; via spoken word, storytelling en rap, vertel ik mijn verhaal. Over waar ik vandaan kom en hoe ik omga met mijn verleden en het dagelijkse leven. Ik zet mijn teksten op muziek en wil daarmee een sterk eigen sound neerzetten. 

Ik speel en acteer niet. Ik verleid mezelf en anderen om me heen. 
Met muziek, met spoken word, met improvisatie, met mijn levensverhaal.
Edis wat het is."

Edis componeert de laatste jaren veelal muziek, met of zonder tekst, voor theater. Zijn muziek was o.a. te horen in producties van NTGent en Frascati Amsterdam. In 2022 nam Edis deel aan het eerste Muzieklab van VIA ZUID en Intro in Situ. In het Muzieklab krijgen talentvolle componisten, geluidskunstenaars en muzikanten de kans om te werken aan hun ontwikkeling en professionalisering. 

Drums: Sergej Kreso 
Bass: Mateusz Malcharek 
Piano: Blazhen Nastevski 
Vocals & effecten: Edis Pajazetovic 

Toch Nog Gelukkig PR foto Annelie Koning.jpg


Na een korte pauze is het de beurt aan Annelie Koning. 

"Ik ben Annelie Koning, zangeres en theatermaker. Ik werk als vocalist in de jazzscene en maak muzikale theater performances met mijn zussen Joske en Marthe in het collectief King Sisters. Op dit moment studeer ik aan de Master of Theater in Maastricht. Daarvoor maak ik nu een solovoorstelling. Deze avond deel ik daar de eerste stappen van.

Ik heb altijd al het sterke verlangen gehad iedereen te willen verbinden. De drang om harmonie te brengen of te houden. In mijn familie verlangde ik ernaar, maar ik kreeg het nooit zoals ik het wilde. Daarom onderzoek ik nu hoe ik iedereen samen kan brengen, door middel van een performance. Daarvoor onderzoek ik ook het tegenovergestelde: wat als ik geen harmonie probeer te krijgen. Wat als ik niks doe? Als ik alleen maar kijk?"

Annelie maakt ons vanavond deelgenoot van haar persoonlijke verhaal. Een verhaal met tekst, muziek en (ongemakkelijke?) stilte. Waarbij ze speelt met de relatie tussen performer en publiek. 

vr 20 okt 2023
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
20:30 - 22:00 / 1 pauze
Prijs € 10
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
T

FOto

Philip Driessen