Moving Concerts: KhromaDuo

Conservatorium Maastricht

Moving Concerts
Khroma Duo

De veelgeprezen mandolinespeler Eugenio Palumbo staat bekend om zijn virtuoze en expressieve spel. Als pleitbezorger van authentiek historisch repertoire is hij er ook van overtuigd dat nieuwe composities een fundamentele bijdrage leveren aan de herontdekking van de mandoline. Jaarlijks werkt hij met verschillende componisten samen om nieuwe solo- of ensemblewerken te publiceren en in première te brengen. Hoogtepunten in het seizoen 22/23 waren de uitvoeringen van Vivaldi’s Mandolineconcerten met de Virtuosi Italiani en de uitvoeringen van de transscripties van de Klavecimbelconcerten van Johann Sebastian Bach met het Orkest Bruno Maderna. Eugenio dirigeert diverse kamermuziekprojecten, onder andere met gitarist Roberto Guarnieri en harpiste Anna Pilleroni. Daarnaast trad hij op in verschillende opera- en orkestproducties, bijvoorbeeld met het Cherubini Orkest onder leiding van Maestro Riccardo Muti. Eugenio Palumbo (2001*) begon zijn mandolinestudie bij zijn vader om ze onder docent Dorina Frati ‘met eer’ af te ronden aan het conservatorium van Brescia.

Anna Pilleroni is een van de ‘rising stars’ aan het Italiaanse muziekfirmament. Ze dankt haar interesse voor de harp aan haar passie voor ballet: dansend op de muziek ontbrandde haar liefde voor dit fascinerende instrument. En dankzij de danskunst verwierf zij ook elegantie, harmonie en discipline, kwaliteiten die weerspiegelen in haar spel. Anna Pilleroni studeerde bij Ester Pavlic en rondde haar studie aan het conservatorium van Brescia ‘met eer’ af in 2023. Tegenwoordig volgt ze een Master aan het conservatorium van Maastricht bij Emily Hoile. Anna werkt samen met orkesten zoals Brixiae Harmoniae, Philharmonie Sittard, Limburgs Jeugd Symfonie Orkest en het STU.D.I.O. Orkest dat in 2022 onder leiding van Pier Carlo Orizio en Pierangelo Pelucchi op de Canarische Eilanden concerteerde.


Moving Concerts
Theater aan het Vrijthof omarmt al vele jaren de kunstvakopleidingen in Maastricht. Met Moving Concerts bieden wij jonge talenten van Conservatorium Maastricht de mogelijkheid zich te presenteren tijdens een serie zondagochtendconcerten in de intieme Bovenzaal van Theater aan het Vrijthof.  

Entree is inclusief kop koffie en thee stukje vlaai voorafgaande aan het concert.

zo 7 jan 2024
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
11:30 - 12:30
Prijs € 17,50
Klassiek - Klassiek
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

INCL. KOFFIE EN VLAAI VOORAF

K


 programma  

 

Johann Sebastian Bach  
Sonate in g BWV 1020:
Allegro
Adagio
Allegro

Ludwig van Beethoven 
Adagio ma non troppo in Es WoO 43b

Bernard Andrès
Zerbina

Vincent Beer-Demander
Tombeau à Raffaele Calace, voor solo mandoline 

Astor Piazzolla
Histoire du Tango
Café 1930
Night-club 1960