Boompje Beestje

Boban Benjamin Braspenning

28.03.2024 Boban Benjamin Braspenning - Boompje Beestje (c) Merlijn Doomernik (1).jpeg

Boompje Beestje: een muzikale cabaretshow over woningnood. 
Kersvers cabarettalent Boban schreef zijn voorstelling vanuit zijn studentenkamer, waar hij noodgedwongen is blijven hangen. Daarom duikt hij namens de pechgeneratie in de wereld van de woningmarkt. Dat doet hij met piano, gitaar en een geestige gedachtegang. Hier stuit hij op woonkloven, sprookjes en financiële ratsen van vermogenden. Opgegroeid aan de periferie van de kak en als afgestudeerd econoom en ethicus, kan hij niet anders dan zich daar dubbelzinnig toe verhouden.


Met aanstekelijk enthousiasme en opgewekt cynisme houdt hij het publiek een scherpe spiegel voor. Een spiegel waar hij zelf maar moeilijk in kan kijken. Boban speelt Boompje Beestje overal waar je geen huis kunt vinden. Precies! Door hééél het land. Dus kom kijken en ga huilend (van het lachen) naar huis (als je dat hebt).

Boban Benjamin Braspenning (1994) is winnaar van de jury- als publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij was te zien bij De Slimste Mens, Spijkers met Koppen en ging viraal op Dumpert. Daarnaast is hij schrijver van een kinderboek over banken, wat hij presenteerde in Koninklijk Theater Carré.

do 28 mrt 2024
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
20:30 - 22:00
Prijs € 17,50
Cabaret
Tickets
Zet op wensenlijst
C

“Behalve goed samenhangende thematiek
en verstand van zaken, heeft Braspenning een
aanzienlijke bak talent aan zijn zijde.” 

Theaterkrant (Keuze van de criticus)

Boban Benjamin Braspenning - BOOMPJE BEESTJE Boban Benjamin Braspenning - BOOMPJE BEESTJE Boban Benjamin Braspenning - BOOMPJE BEESTJE Boban Benjamin Braspenning - BOOMPJE BEESTJE

fotograaf

Merlijn Doomernik