Architecture of the Invisible

NDT 1

14.12.2024 - NDT 1 - Architecture of the Invisible - © Rahi Rezvani - Print.JPG

Clowns (2016), het eerste werk dat Hofesh Shechter maakte voor NDT, onderzoekt de complexiteit van het leven, het gevecht voor gedeelde waarden en het rauwe, menselijke verlangen naar bevrijding. Ervaar de energieke intensiteit van een choreografie die draait om zowel licht als duister, als tegengestelde maar onlosmakelijk verbonden levenskrachten.

Het duister en de onvoorstelbare ritmes van het menselijk leven zijn het middelpunt van Jiří Kyliáns Vanishing Twin (2008). Het werk is geïnspireerd op het medisch fenomeen met dezelfde naam – waarin één foetus zijn tweeling verdringt in de baarmoeder – en symboliseert vergankelijkheid, onderdrukte emoties en de donkere kant die we allemaal kennen maar liever niet prijsgeven.

Het nieuwe werk van Christos Papadopoulos verkent subtiele, dagelijkse sociale connecties en belicht zo de schoonheid van de meest diepgaande verbindingen die vaak niet eens worden opgemerkt. De Griekse choreograaf is een nieuwe stem voor NDT en heeft een voorliefde voor een minimalistische en precieze bewegingstaal. Door middel van kleine, maar intens fysieke gebaren brengt Papadopoulos een ode aan de kracht van het onzichtbare en voert het publiek mee naar een mysterieuze omgeving waarin geen begin of eind bestaat.

za 14 dec 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Inleiding 19:00
Sterrang € 42,50
Rang 1 € 37,50
Rang 2 € 32,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D

PROGRAMMA

Shechter
Clowns

Jiří Kylián
Vanishing Twin

Papadopoulos
Wereldpremière

14.12.2025 - NDT 1 - Clowns - (c) Rahi Rezvani.jpg 14.12.2025 - NDT 1 - Vanishing Twin - (c) Joris-Jan Bos.jpg

fotografie

Rahi Rezvani
Joris-Jan Bos