De Notenkraker

Introdans

De Notenkraker

Introdans

Grenzeloze fantasie, uitbundige choreografieën, tedere dans, en een totaal nieuwe kijk op Tsjaikovski’s beroemde muziek. Na het daverende succes van voorstellingen als Swan Lake en Carmen, presenteert Introdans ook dit seizoen een grootse nieuwe bewerking van een geliefde balletklassieker voor de hele familie.

Laat je op deze winterse avond meevoeren door De Notenkraker, maar dan in een geheel eigen en unieke interpretatie van de Belgische choreograaf Jeroen Verbruggen. Zijn versie bevat géén kerstboom, suikerfee of cadeautjes maar wél alle magie en betovering die je bij De Notenkraker verwacht.

Magische, eigentijdse bewerking van de geliefde balletklassieker. Voor iedereen van 6 tot 106 jaar.


Verbruggen blijft grotendeels trouw aan het originele Notenkraker-verhaal van E.T.A. Hoffmann. Alleen is Marie (in sommige balletversies Clara genoemd) bij hem geen jong schattig meisje, maar een adolescent die zich verloren voelt in haar eigen lichaam. In haar dromen gaat ze op zoek naar zichzelf. Deze versie gaat in de eerste plaats dan ook over het ‘kraken’ van je eigen schil, je eigen noot, om op die manier je ware identiteit te kunnen ontdekken. 

Naast de bruisende choreografieën geniet je van het ‘dromenland-decor’ en de overdadige, barokke kostuums van het Parijse modeduo On Aura Tout Vu (Livia Stoianova en Yassen Samouilov), dat sterren als Beyoncé, Lady Gaga, Madonna en Christina Aguilera tot zijn clientèle mag rekenen. Voor het eerst te zien in Nederland, dus mis het niet!

wo 18 dec 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
19:30
Sterrang € 29
Rang 1 € 24
Rang 2 € 21
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D

fotografie
Pieter Henket