The beauty of it all

NDT 2

31.03.2024 NDT 2 THE BEAUTY OF IT ALL ©Joris-Jan Bos (1).jpg

Met The beauty of it all brengt NDT 2 de twee zwaargewichten Jiří Kylián en Ohad Naharin samen, die ieder een historisch NDT-werk opnieuw ten tonele zullen voeren.

Jiří Kylián gaf bijna 25 jaar leiding aan het Nederlands Dans Theater en creëerde 75 werken voor het gezelschap. Ohad Naharin is de huidige huischoreograaf en voormalig artistiek directeur van de gerenommeerde Batsheva Dance Company. Daarnaast wordt choreograaf en regisseur Maxine Doyle uitgenodigd een nieuw werk te creëren voor de NDT 2 dansers.
Het programma slaat de ultieme balans tussen het eren van NDT's nalatenschap en zijn rijke repertoire én het creëren van ruimte voor nieuwe artistieke stemmen die het gezelschap van verrassende perspectieven voorzien. 


Over Jiří Kylián 
Jiří Kylián maakte in 2002 27'52" voor NDT 2, een werk dat het publiek meeneemt in een spel van zoeken en gezocht worden, van vasthouden en vastgehouden worden, van duwen en trekken. Een spel waarin de danser uiteindelijk alleen het podium moet verlaten. De titel verwijst zowel naar de lengte van het werk, 27 minuten en 52 seconden, als naar de geboortedatum van voormalig NDT-danser en artistiek leider van NDT 2 Gerald Tibbs. 27'52" kwam tot stand dankzij een unieke samenwerking met componist Dirk Haubrich. Over het werk zegt Jiří Kylián: ‘27'52" is een werk dat gaat over minstens vier elementen: tijd, snelheid, liefde en constante veranderingen.’

Over Maxine Doyle
Sinds 2002 is Maxine Doyle regisseur en choreograaf bij Punchdrunk, met wie ze onder meer het meervoudig bekroonde Sleep No More, The Drowned Man, The House Where Winter Lives, The Firebird Ball en Faust co-produceerde. Doyle creëerde voor verschillende dansgezelschappen en voor televisie en film. Haar werk combineert een intense lichamelijkheid met een focus op het construeren van karakters en niet-lineaire verhalen. Haar première voor NDT 2 markeert Doyles debuut bij het gezelschap en wordt een creatieve samenwerking met componist en muzikant Cassie Kinoshi, die een originele compositie voor het werk zal maken.

Over Ohad Naharin
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Minus 16 (1999), is NDT verheugd om dit werk van Ohad Naharin opnieuw te presenteren. Het werk bevat muziek die varieert van Dean Martin tot mambo en van techno tot traditionele Israëlische muziek, en haalt de scheiding tussen de dansers en het publiek op onvoorspelbare manieren weg. Ohad Naharin is de huidige huischoreograaf en voormalig artistiek directeur van de gerenommeerde Batsheva Dance Company. 

zo 31 mrt 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 22:15 / 2 pauzes
Inleiding 19:00
Sterrang € 40
Rang 1 € 35
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D
NDT 2 - The beauty of it all NDT 2 - The beauty of it all

Choreografie

Jiří Kylián, Maxine Doyle, Ohad Naharin

fotograaf

Joris-Jan Bos