Emoji Explosie 8+

HNTjong

30.12.2023 HNTjong - Emoji Explosie M de Gruyter (1).jpg

Voor Mo loopt de spanning tijdens gym vaak hoog op. Vooral wanneer ze als allerlaatste gekozen wordt of als ze een wedstrijd verliest. Dan overvalt het haar: haar bloed begint te koken en het lijkt alsof ze ontploft van emotie. Ze voelt alle ogen op zich gericht; schaamt zich voor haar tranen en wenst dat de vloer van lava was, zodat ze zich kan teleporteren naar haar favoriete game – waar ze zich wel op haar gemak voelt. Het liefst had ze op school ook een controller om haar offline emoji’s mee te besturen.

"Ken je die emoji met het ontploffende hoofd? Zo voel ik mij vaak, alsof ik overloop van emoties. Dit is de voorstelling die ik mijn achtjarige zelf had gegund."
- Regisseur Eva Line de Boer


’s Nachts in haar dromen gaan de gymzaal en de gamewereld steeds meer op elkaar lijken. Ze wordt achtervolgd door hypergevoelige basketballen, vuurt tranen af op tegenstanders en gymleraar Arend verandert in de Oppereindbaas. In deze tussenwereld durft ze haar gevoelens de vrije loop te laten en gaat ze alle challenges aan. Lukt het haar om het hoogste level te bereiken én haar innerlijke angsten in de gymles aan te gaan?

Emoji Explosie is een visueel neon-spektakel. Een voorstelling als een game, met emoties als superpowers. Over omgaan met wat je voelt en hoe dit voor iedereen anders kan zijn.


Emoji Explosie is de nieuwe jeugdvoorstelling van regisseur Eva Line de Boer en HNTjong over het fascinerende gebied tussen de online en offlinewereld. Een voorstelling over emoties, lichtelijk geïnspireerd door games als Roblox, gebaseerd op gesprekken met kinderen. Een visueel neon-spektakel waarin het perspectief continu switcht. Met acteurs Ayisha Siddiqi als Mo, Paul R. Kooij als gymleraar Arend & Oppereindbaas en Roben Mitchell als alle obstakels.

‘Emoji Explosie’ doet liefdevol verslag van de stortvloed aan emoties die kinderen ervaren’

Het Parool

za 30 dec 2023
AINSI:
AINSI theaterzaal
16:00 - 17:05
Prijs € 14
Kinderen € 10
Familie en Jeugd
Tickets
Zet op wensenlijst
F

Over de makers
Eerder regisseerde Eva Line de Boer de voorstelling Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie (2019) bij HNTjong en voor Oma is een Avatar (2021-2022) coproduceerde beide gezelschappen samen. HNTjong bestaat sinds 2013 en maakt jeugd- en jongerenvoorstellingen bij Het Nationale Theater onder artistieke leiding van Noël Fischer.

Eva Line de Boer is een theatermaker met een grote fascinatie voor digitale tussenwerelden en het internet. Sinds haar afstuderen in 2014 maakt zij eigen werk waarvoor zij de Ton Lutz Award voor de meest veelbelovende afstudeerregie (Euphoria, 2014) en de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs (Dit gebeurt allemaal tegelijk, 2016) ontving.

Emoji Explosie - Bart Grietens-12.jpg Emoji Explosie - Bart Grietens-21.jpg Emoji Explosie - Bart Grietens-43.jpg Emoji Explosie - Bart Grietens-63.jpg

Regie Eva Line de Boer

spel Ayisha Siddiqi, Paul R. Kooij, Roben Mitchell

Dramaturgie Martine Manten

scenografie Tim Vermeulen

video ontwerp Karlijn Milder

Geluidsontwerp Harpo 't Hart

Kostuumontwerp Jacob Kok

lichtontwerp Marco Alibux

rekwisieten Timo Arling

regieassistentie Esther Sloots

choreografie Winston Ricardo Arnon

Fotografie M. de Gruyter (campagnebeeld),
Bart Grietens (repetitiefoto's)