Next.Ape, Fringe Orchestra ft. Kika Sprangers e.a.

JazzOUT Fest Presents

Next.Ape, Fringe Orchestra ft. Kika Sprangers e.a.

JazzOUT Fest Presents

JazzOUT Fest Limburg is terug! Op 20 april presenteert JazzOUT Fest samen met Conservatorium Maastricht en Theater aan het Vrijthof een uniek minifestival  onder de noemer JazzOUT Fest Limburg Presents!

In de robuuste, industriële setting van AINSI maak je kennis met eigentijdse en traditionele jazzacts. Op het programma staan o.a. het Elias D'hooge Trio,  Fringe Orchestra in samenwerking met saxofonist Kika Sprangers en de Maastricht Jazz Awards-winnaar ELLIOT. Headliner van de avond is het project Next.Ape van de Belgische drummer Antoine Pierre.  

Programma Maastricht:

Next.Ape

Triphop, jazz en rock in de blender. Het project van Belgische superdrummer Antoine Pierre (Urbex, VAAGUE, TaxiWars), combineert krachtige ritmes met betoverende melodieën. Denk aan een gevarieerde mix van Portishead, Massive Attack en Radiohead. 

De stevige toon van de basdrum en de diepe bas van de Moog belichamen de hartslag van Next.Ape. Daarboven betovert een magnetische stem het publiek. Het geluid van de gitaar en keyboards trekken het denkbeeldige lichaam van dit verbazingwekkende dier in beweging, dat gedurende de nummers van vorm en contour verandert. Energiek, onclassificeerbaar en verrassend: de songs van deze "made in Europe" band spreken tot je verbeelding. Na een eerste EP in 2019 en een prachtige internationale tour, presenteert Next.Ape hun nieuwe full-length album: The Fourth Wall

Line-up:
Antoine Pierre - drums, compositie 
Julie Rens - zang
Lorenzo Di Maio - gitaar
Cédric Raymond - effecte, gitaar, toetsen 
Jérôme Klein - toetsen, Moog 

Fringe Orchestra
ft. Kika Sprangers


“Sprangers haalt het beste in klank en kleur naar boven.” 
★★★★ TROUW

Dit jaar duikt Fringe Orchestra de melancholisch melodische, bijna vanzelfsprekend aantrekkelijke klankwereld in van de Nederlandse saxofoniste Kika Sprangers. Dit nieuwe project zal in première gaan op zaterdag 20 april 2024 op Jazz OUT Fest Limburg presents in Maastricht.

Fringe Orchestra is het jaarlijkse cross-over orkestproject van Conservatorium Maastricht. Opgebouwd uit topstudenten en alumni van het conservatorium wordt iedere editie de bezetting voor een nieuwe gastsolist op maat gemaakt. Dit gebeurt onder leiding van artistiek leider Jesse Passenier, die de formatie zowel dirigeert als ervoor arrangeert. De afgelopen jaargangen hebben geleid tot kruisingen tussen een big band, een klassieke ensemble, en een electric band, en de plannen van Fringe Orchestra zijn om zichzelf steeds weer opnieuw uit te blijven vinden. Het orkest voelt zich thuis op het podium en heeft dit vorig seizoen gedeeld met de vindingrijke Belgische drummer Lander Gyselinck, bekend van de formatie STUFF. Daarvoor gebeurde dit al met de briljante Franse vocaliste Camille Bertault, turntablist DJ Vindictiv, trompettist Carlo Nardozza, de saxofonisten Frank Deruytter en Reiner Witzel, Bex Burch op de gyil (Ghanese xylofoon) en electronic music performer Paul Frick, waarmee zij een stijlbereik etaleerde van jazz en funk, tot wereldmuziek, chanson, electro en hiphop. Fringe Orchestra durft, schuurt, laat dansen, overdondert en inspireert. Het grensgebied is waar het gebeurt.

Elias D'hooge Trio

Drie Vlaamse jazztalenten creëren originele composities vol dromerige improvisaties. Ze mengen traditie met vernieuwing en gaan in hun spel niet alleen het gesprek aan met elkaar maar ook met het publiek.Het trio is geprezen als eerste finalist van het B-Jazz International Contest voor hun krachtige en originele set. 

Line-up:
Elias D’hooge - piano
Zjef Van Steenbergen - bas
Tom Peeters - drum


 

ELLIOT

De Maastricht Jazz Awards winnaar creëert een fascinerende sound die traditionele en wereldse muziek op een frisse manier samensmeedt. ELLIOT combineert invloeden als de elegantie van Bach met Latijns-Amerikaanse ritmes, Bulgaarse folk melodieën en Afrikaanse beats. Verfrissend en tóch herkenbaar.

Line-up:
Mathias Palludan - Tenor Saxophone Simon Lutgens - Trumpet
Abhig Bharati - Guitar
Lea Lingen - Bass
Jakob Lingen - Drum

za 20 apr 2024
AINSI:
AINSI theaterzaal
18:30 - 23:30
Prijs € 29,50
Jazz
Tickets
Zet op wensenlijst
Bijgeboekt
J

 

JazzOUT Presents is een samenwerking van JazzOUT Limburg,
Conservatorium Maastricht en Theater aan het Vrijthof.

Fotografie

Athos Burez