Voorjaarsconcert G.F. Händel - Coronation Anthems

Toonkunstkoor Maastricht

Voorjaarsconcert G.F. Händel - Coronation Anthems

Toonkunstkoor Maastricht

Op de vooravond van Koningsdag, geeft het Toonkunstkoor Maastricht, dat dit jaar 25 jaar bestaat, haar inmiddels traditionele Voorjaarsconcert. Tijdens dit concert staat de componist Händel centraal. Op deze avond zingt het koor - heel toepasselijk - de Coronation Anthems uit 1727, vier uitgebreide liederen waarin de toenmalige Engelse koning alle eer werd toegezongen. Daarnaast, als dank voor 25 jaar zangplezier, brengt het koor een ode aan de patrones van de zang en de muziek, de Heilige Cecilia, het prachtige Ode for Saint Cecilia’s Day

Het Voorjaarsconcert vindt plaats in de St. Theresiakerk, thans in gebruik als repetitieruimte van Philzuid en tevens concertruimte voor maar liefst 400 personen. Het kerkgebouw is daartoe op sfeervolle wijze heringericht en heeft een uitstekende akoestiek.

Het Toonkunstkoor Maastricht staat onder muzikale leiding van Rob Meijers en wordt bij dit concert instrumentaal begeleid door Camerata Eurasia, een gelegenheidsorkest van 22 muzikanten en met Paul Huijts op orgel. Bij Ode for Saint Cecilia’s Day zijn er twee solisten: Judith Weusten (sopraan) en Mitch Raemaekers (tenor). Het belooft een prachtig concert te worden. 

vr 26 apr 2024
Overige locaties :
Opus 9 (Theresiakerk)
19:30 - 21:30
Prijs € 19
Klassiek - Klassiek
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

PARTNERVERKOOP
VOOR DEZE VOORSTELLING FACILITEERT THEATER AAN HET VRIJTHOF DE KAARTVERKOOP

K

PROGRAMMA

G.F. Händel
Coronation Anthems
Ode for St. Cecilia's Day

Dirigent
Rob Meijers
Solisten
Judith Weusten (sopraan) en Mitch Raemaekers (tenor)
Orgel
Paul Huijts
Orkest
Camarata Eurasia